Eilen oli hurjat kahden startin rallykisat Ojangossa! Aluksi harkitsin ilmoittavani molemmat koirat molempiin startteihin, mutta laskeskelin että en a) jaksa olla siellä seitsemää tuntia b) hintakin tuli aika suolaiseksi kun piti se lisenssikin nyt heittää kehiin :D.
Olemme tässä joulun jälkeen olleet hieman treenitauolla työkiireiden takia! Muutamaan otteeseen ollaan käyty treenailemassa kyllä. Moiran kanssa jo hieman AVO-juttuja ja Cecilin kanssa lähinnä käännöksiä. Peräpään käyttö ei kovin hääviä, sitä pitääkin treenata ihan huolella ennen kuin siirrytään avoa pidemmäksi.
Moira oli ensin! ALO-luokka ja tuomarina Tiia Hämäläinen. Rata oli oikein kiva! Moikulle vaikeuksia tuotti radan hyvin pitkät seuraamispätkät. Ei olla vielä niin paljon treenattu niitä. Loppuakohden rupesi Myyris hieman haaveilemaan - muuten meni tosi kivasti! Ikävä kyllä pudotin hihnan kesken spiraalin :---D Jähmetyin hetkeksi kun rupesin miettimään etten vahingossakaan koske koiraan ja tulikohan tästä nyt hylly. Onneksi tuli vaan -10p.
TULOS ALO HYV 75p. ----> RTK1!!
Nyt pidetäänkin pieni kisatauko Moikun kanssa ennen ylempään luokkaan siirtymistä. Se on kuitenkin vähän häslääjä ja huolettaa se että jos se keksii lähteä kentältä leikkimään jonnekin niin siinä aika nopeasti tulee kilpailukieltoa. Ostin Moiralle lahjaksi pitkän lelun minkä päässä on kaninkarvaa. Ai että se kyllä rakastui siihen. Se sai sen kojulta vielä ihan itse valita! Otin siitä huonoa videota mikä näkyy tässä. Toivon että saisin jossain vaiheessa parempaa missä en itse kuvaa+leikitä, koska hitsi et se rrrrrakastaaaaa tota lelua.

Tuomarina Pia Heikkinen. Cecilin kohdalla mun jännitys oli muuttunut aivan naurettavaksi. Mulla tärisi kädet ja oli ihan kylmää hikeä. Lämppäsin sitä ja meni siis kehänauhojen ulkopuolella ihan normaaliin cecilmäiseen tapaan. Mösötin kuitenkin paineistui heti tokalla kyltillä. Kovasti tsemppasin koiraa loppuun asti, mutta se piristyi vasta kun päästiin radan loppupäässä juosten pujottelemaan. Meillä on pari viimeisintä treeniä mennyt hieman huonommin ja siksi mä nyt jännitin niin tavattomasi mikä aiheutti sen että koirakin jännittää. Cecil on semmoinen, että mun outo käytös tai tunnetila vaikuttaa välittömästi siihenkin. Meinasin 7. kyltillä keskeyttää kun tuntui niin kamalalta että koira ei halunnut mukaan. Keskityin siihen, että meillä ei ole kiire ja että venaillaan hetki radalla perusasennossa, jutellaan mukavia, ja koitetaan uusiksi. Cecil ei myöskään enää pyörähtänyt, vaikka juuri ennen kehää heittelin sitä kahteen suuntaan ja pyysin pyörimään :D Oli kyllä niin katastrofirata - ja harmittaa ettei Mösötin selkeästikään nauttinut, vaan sillä oli vähän huoli päällä!

Kisan jälkeen kävin leikkimässä Cecilin kanssa ulkona, kipaistiin vähän lenkillä ja heittelin sille keppiä. Oli se sitten jo melkein normaalina. Edelleen hieman mielistelevä, mutta muuten ok. Pyysin sitten ulkona tekemään vähän jotain varmoja juttuja ja hirveät bileet jokaisesta. Venailtiin kilpailukirjaa sylikkäin syrjässä. Kilpailukirjat jaettiin ja tapahtui jotain aivan uskomatonta, mikä oli että saatiin tulos! Hyvä ettei leuka tippunut maahan!

TULOS AVO HYV 73p.

Eli ollaan enää yksi hyväksytty vaille koularia! Kannatti olla luovuttamatta. Nyt eksytäänkin sitten ravaamaan hetki epävirallisissa. Mua ei Cecilin kanssa alokasluokassa jännittänyt kuin hieman, mutta nyt jännittää aivan sairaasti mikä näkyy ihan selkeästi tekemisessä :D Niin opinpahan tavoille ja on sitten taas yhtä hauskaa kehänauhojen sisäpuolella kuin alokasluokassa!

Muuta kuluneen kuukauden tapahtunutta, niin käytiin Moiran kanssa Juha Oreniuksen treeneissä viime viikolla. Mimmi yllätti todella paljon! Koitan saada sille jotain tuurausvuoroja alkeis/alkeisjatkokurssille missä harjoitellaan lähinnä ohjauksiin tulemista ja hallintaa. Kontaktit ja kepit saa odottaa keväälle.

Loistavaa joulua blogimme lukijoille! Olemme viimeisen kuukauden ajan hieman hiljentyneet joulukiireiden vuoksi. Jouluumme on liittynyt reipasta lenkkeilyä aurinkoisessa (mutta ei kovin lumisessa :() aamussa. Koirat ovat saaneet joululahjoja mm. Elliltä! Kanakääretikkuja ja muita herkkuja. Olen myös itse herkutellut olantakaa :D Huomenna joulupäivänä käymme äitilläni vierailemassa ja sieltä sitten Riitalle tervehtimään nahkalikkoja!Lisää kuvia - joskaan ei jouluaiheisia - löytyy täältä! Kiitos Eläinten koulukuvaukselle :) Keltaisesta yhteiskuvasta teetin itselleni joululahjaksi canvastaulun! En ole vielä saanut sitä roikotettua seinälle, mutta siitä tulee kuvaa heti kun saan lainattua porakoneen jostain.

Noniin! Nyt on kyllä tehty hommia olan takaa! Treenejä ollaan paukuteltu niin aksaa kuin rallya. Kaks vklää oltiin agikisoissa ja nyt tänä vkl vietettiin oman seuran rally-kisoissa.

Agilitykilpailu 11.11 oli kyllä rankka! Mua jännitti niin mahdottomasti, että pääsin inhotuksesta, katumukseen ja siitä hieman kyllä ehkä piristyin. Jalat tuntu painavan satatonnia.
Kävelin ekalta agiradalta tokan esteen jälkeen ulos, sillä tuomariharjoittelija totesi "jos jäätte jotain uusimaan, niin menette pois". En tiennyt tämän tarkoittavan vain kontakteja, joten lähdin sitten kentältä ulos kun saatiin kakkoseste toimimaan :D Toka oli hypäri, tuomari oli jo eri. Rata oli mielettömän kiva! Siellä sit kosahti kepit. Menin liian lähelle keppejä ja se rykäsi sitten tokaan väliin. Lähetin uusiksi, niin Cecil pujotteli ehkä pari ja tuli kepeiltä pois huutaen. Yliaikaa tuli myös, sillä odotin siihen asti että koira rauhoittuu. Sit se meni ok ja loppurata tosi kiva! Kolmas startti oli agirata, siellä mä sit mokailin ite kun oltiin yli puolessa välissä :D jotenkin innostuin kun kepit onnistuivat ja kaikki kontaktit oli hienot! Niin sit mulle iski joku sekoilu täysin ja siitä sit hyllytettiinkin.
Tulokset muistaakseni HYL, joku 10 yliajalla tai 15 yliajalla, HYL

Agilitykilpailu 19.11 ei ollut niin rankka mulle henkisesti! Jännitti edelleen, muttei sillä tavalla että olisi jatkuvasti oksettanut. Edelleenkään en kyllä saanut mitään safkaa alas.
Samat virheet toistuivat kuin edellisellä viikolla. Ja ne kepit vaan tuntuu murenevan kokonaan käsiin. Unohdin myös hypärillä radan :---D mutta ironista kyllä siihen se ei edes kaatunut. Edellisistä kisoista jäi hyvä fiilis, näistä ei juurikaan.
Tulokset ei mitään muistikuvaa. 2x15 ainakin ja yhdeltä varmaan hylätty. Yhdeltä radalta myös yliaikaa just ton keppihinkkaamisen takia.

Onneksi oli sitten treenit heti tiistaina! Siellä treenailtiin serpentiiniä ja niitä keppejä. Hinkattiin niitä niin mahdottomasti. Kyllä se nyt osas tulla kovastakin vauhdista oikeaan väliin, mutta jättää sit vikan välin pujottelematta. Olen aina palkannut koiraa eteen, mutta koitettiin nyt palkata viistosti. Se auttoi! Olen myös ajatellut ostavani kevääksi namiautomaatin, varmasti helpottaa jatkoa myöskin.

Torstaina käytiin kenraalitreenaamassa rallytokoa. Takapään käyttö on hieman hankalaa Cecilille edelleen, mutta paranee koko ajan. Moiran keskittymiskyky on kasvanut hurrrrrjasti viime aikoina! Kyllä saa tytöstä olla ylpeä :)

Rally-tokokilpailut 26.11 on vuoden vika meillä! Cecil starttasi AVO:ssa ensimmäistä kertaa. Moira starttasi tuttuun tapaan ALO:ssa. Mulla ei oikein ollut kummallekaan mitään ihmeellisiä tavoitteita. Ainoa tavoite oli Myyriksen kanssa se, että se olisi paremmin messissä ja Cecilin kanssa se, että pyörähdys ja "istu, seiso, kierrä koira" onnistuisi.
Cecil oli varsin reipas! Tuli kuitenkin hölmöjä virheitä, kuten kun koiran piti tulla eteen niin se oli aivan kamalan vinossa. En vaan uskaltanut oikein lähteä uusimaan, kun Cecil tekee myös paljon sitä, että kun pyydän sen eteen, se liukuu suoraan oikealta sivulle. "Istu, täyskäännös vasempaan, istu" on ollut meillä superhaasteellinen! Teinkin siitä siksi vähän lavean. Cecil kyllä osaa tuon, mutta vain niin että pitää takapuolensa maassa ja siitä kääntyy jotenkin suoraan :D Rallyssa se pitäisi kuitenkin toimia niin, että se pehva nousisi sieltä maasta ylöskin. Mutta ne seisomisesta kiertää koiraa ympäri ja pyörähdys toimi superisti! Oon tosi onnellinen :) Cecil osaa siis pyöriä vain vastapäivään ja sille on ollut jotenkin kamalan hankala seurata apukättä ja pelkällä käskyllä heittää vastapäivään, kun pitäisi pyörähtää myötäpäivään. Seisomisessa otti ehkä yhdellä tassulla askeleen johonkin suuntaan - muuten oli hievahtamatta. Isoimmat miinukset laveista käännöksistä. Näihin panostamme.
TULOS AVO HYV -- 77p. Tuomarina Kirsi Petäjä. Petäjän terkut: Pääosin hienoa tekemistä, mutta takapäätä pitäisi treenata lisää. Papereita hakiessani tuli kyllä peukkua ja sanoi että kivannäköistä :)

Moira oli todella kiinnostunut kumirouheesta :D Se kuunteli kyllä ja oli hyvin messissä silloin kun tehtiin jotain, mutta heti vapauduttuaan on naama maassa. Onneksi alokkaan radalla oli paljon kaikkia spiraaleja ja pujotteluja jne, niin koitin vaan luottaa siihen ettei koiralle jää aikaa sähläämiseen. Moira oli hyvin kuulolla, välillä se jäi taas yleisöä tuijottamaan ja unohtui siihen haaveeseen että saisi pussailla kaikkia niitä ihmisiä kentän laidalla. Moiralla on vähän samaa ongelmaa kuin Cecilillä siinä eteen tulossa, se lähti kiertämään mua ympäri. Ohjaan jotenkin eri tavalla kisoissa, kun tätä tapahtuu molempien kanssa ja yleeensä aina kisoissa tai kisamaisissa treeneissä.
Muuten meni ihan kivasti! Edelleen semmoista pientä haahuilua kun pieni likka ei kestä vielä mahdottoman pitkiä aikoja ilman palkkaa. Erityisen ylpeä olin siitä, että Myyris piti pään kylmänä vaikka jotkut koirat rupes tappelemaan kentän laidalla.
TULOS ALO HYV -- 77p. Tuomarina Iiris Harju. Harjun terkut meille: Nättiä ohjausta.
Tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat Mösilin ja Moirathekoiran Musti ja Mirrin Facebookmainoksessa.

Tänään tuli kisakirje BAT:in agikisoihin! Mulla tutisee nyt jo puntit ja samalla vatsassa möllyää. Siitä on paria viikkoa vaille tasan kolme vuotta kun oon viimeks kisoissa ollut ja hyi kauhea millanen tunne :---D Olenkin työpäivän aikana jokaisella tauolla lukenut psyykkausartikkeleita ja oon nyt ehkä hieman koittanut kasata itseäni.
Me mennään tekemään omaa juttua meitä varten. Mun ainoa tavoite on nyt saada tsekattua mitkä kaikki (monet monet monet) asiat vaativat lisätreeniä. Kun ja jos virheitä tulee, mä silti haluan vaan tuntea sen meidän yhteistyön ja saada kiksit siitä. Ihan sama vaikka hyllyä pukkaa, kunhan rata tuntuu hyvältä! Tiedän että mun jalat painaa lauantaina satatonnia vähintäänkin ja tuun tekemään aivan käsittämättömän typeriä ratkaisuja kentällä. Todennäköisesti myös ohjaan normaalia heikommin, kun oon niin jähmeenä. Mut sitä mennään treenaamaan ja siihen tottuu.

Tartun koiranäyttely 4.-5.11


Elli otti perjantaina Moiran mukaan kohti Viroa. Moiraa kuurattiin Riitan kanssa torstaiyönä huolella ja kyllähän sitä karvaa vaan siis lähtee. Karvaa lähtee niin maan perkeleesti. Ja se näkyy molemmissa arvosteluissa.
4.11 Tuomarina Valentinas Stiklius
"Very good type, very good format, head by breed, very tight ears, good topline, good ribcage, needs more showtraining, needs more coat" - EH


Vähän vastatuulta. Kevyet korvat muuttuivat vielä pystymmäksi

5.11 Tuomarina Nikola Konrad
"Bitch with good body. Correct head and teeth. Correct deep but not wide chest for age. Good topline. Correct angulations. Little outside in the rear legs. In the lack of coat." - ERI JUK2

Tuomari oli vielä kehän jälkeen sanonut Elli the handlerille että "I am so sorry". Se selkeästikin tykkäsi Moirasta hurjasti, mutta hävisi lopulta. SA jäi myös saamatta, tuomari vippasi sen kaikille luokkavoittajille.

Olen supertyytyväinen siihen, miten Moira on käyttäytynyt reissussa. Hallin pohja oli käytännössä jotai kiveä tms. eikä likkaa haitannut se yhtään! Likka oli myös asiallinen niin automatkalla, hotellissa kuin laivallakin. On se niin hieno ja reipas pieni :) Tuo erinomainen oli jo enemmän mitä oletin. Myykyltä on oikeasti lähtenyt aivan kaikki ja loput on kirjaimellisesti karvan varassa kiinni. Täten nyt myös vähän 50/50 ajatuksena messari on myös ohi. Ajattelin että ehkä jos sittenkin, mutta päädyin nyt siihen, että Moira pääsee kehiin joskus ensi vuoden alkupuolella!

Moira patsastelee Ellin kanssa

Agiliitely

Kun kiikutin Moiran perjantaina Ellille, menin itse Cecilin kanssa treenaamaan aksaa. Sain ihan pientä videota otettua treeneistä. Lähinnä tehotreenattiin keinua ja keppejä. Etenkin kun kisat ovat ihan pian ja nuo ovat varmaan ne kompastuskivet. Niistä ei ole videota, tuli ihan hienoja onnistumisia! Videolla lähinnä pieni pätkä mitä hutastiin muutamaan otteeseen.


Ohjatuissa olikin sopivasti keinutehotreeniä :D Rataan kuului keinun vetäminen neljä tai viis kertaa. Koska Cecil veti sitä välillä rämisten keinua alas, se päätettiin palkata 2o2osta. Rata tuntui tosi hyvältä, vaikka saatiinkin onnistumisia lähinnä pätkissä! Cecil tuli tosi makeesti ohjauksiin ja tuntu et oltiin nopeita :) Kelasin että perjantaina ennen duunia käyn tekemässä jonkinasteisen kenraalitreenin ja sit se on siinä.
Videon ekassa pätkässä mulla oli ajatuksena tehdä takaaleikkaus, mutta lähinnä näyttää vaan siltä että ajan koiran päälle. Wanha khunnon valssi vedettiin sitten väliin ja sehän onnistu ihan kivasti! Huomasin nyt vasta myös, mitä ei treeneissä hokattu, että välillä likka ei osu ollenkaan keinun kontaktipinnalle ylöstullessa. Sille pitää katsoa joku rytmitys. Cecil vetää niin isolla laukalla, että nykäsee tommosesta näemmä yli.

No vieteri! Oltiin Kennelliiton tiloissa tänään rally-tokokisoissa. Kennelliitto oli vahingossa tuplabookannut tilan ja siellä oli ah-das-ta! Toinen osa koulutustilaa oli sitten varattu skottien trimmauskurssille ja meille oli jätetty sitten se avoimempi tila radalle. Sinne toiseen koulutustilaan olisi pitänyt saada häkit, mutta nyt koiria piti pitää autossa, kun käytävällä ei ollut juurikaan tilaa. Oli aika paljon ihmisiä ja ovi kävi jatkuvasti. Olin hieman ahdistunut siitä, että miten se kaikki härdelli vaikuttaa Moiran tekemiseen, kun se ei kuitenkaan ole montaa kertaa "halleissa" ollut.

Tuomarina toimi Minna Hillebrand. Rata oli profiililtaan tosi kiva! Tykkäsin siitä, että siinä oli paljon tekemistä tai tuollaista pyörittelyä!


Tässä istumisesta juoksuun

Lähtövuorossa seitsemäntenä meni Cecil. Se teki tosi hienosti! Mulla tärisi jalat jostain syystä ja mokasin kyltillä "koira eteen, 1 askel taakse, 2 askelta taakse, 3 askelta taakse". Kolmas askel oli vajaavainen tai korjasin jalkojani enkä huomannut sitä. Siitä tuli -10p. Harmittaa kovasti, koska oltais muuten päästy palkinnoille :---D

Tuomarin sanat: Kaunista sujuvaa yhteystyötä. Iloisesti suoritetut tehtävät - aika 1:24.87
Cecilin loppupisteet 89p./100p. --->RTK1!!

Moira olikin tokavikana lähdössä. Mua jännitti niin kauheasti, mutta ajattelin vetää kehumisen ja tsemppaamisen kannalta ihan "överiksi" sillä tiedän että hallit on tuntemattomia, matto pohjana on tuntematon ja varmastikin hyvin hajurikas :D

No se meni vähän niin kuin pelkäsin, eli haisteluksi ja sähläämiseksi. Ei se oikeen tajunnut että ollaan jotain tekemässä. Treenejä ei toki ole paljoa alla ja kestävyys tehdä palkkaa on sen mukainen. Kyllä se pirteästi ja iloisesti puuhaili silloin kun jaksoi keskittyä seilaamiseltaan. Jossain välissä se äkkäs sen seinän mikä oli yhtä peiliä. Sitä kohti se sitten nykäsi ja nosti häntää korkealle. Lopulta se ehkä hiffasi, että peilit on ok, eikä siellä ole yhtä hienoa ja mahtavaa pentua kuin hän :D
Minä MOKASIN TAAS saman kyltin samalla tavalla nyt myös Moiran kanssa. Siitä se meidän tuloskin jäi uupumaan :(

Tuomarin sanat: Keskittyminen meinaa karkailla, mutta osaamista siellä on - aika 2:12.04
Moiran loppupisteet 68p./100p. --> ei tulosta

Ens kuun loppuun voisi ehkä uskaltaa jotain kokeenpoikasta katsoa, mikäli saadaan nyt hyviä treenejä alle. Onhan nää kisat tullutkin hyvin äkkiä ja treenaamiseen ei ole juuri ollut aikaa, kun oon tupannut tekemään iltaan asti töitä. Jospa sit siellä Myyriskin pääsis taas tulosten makuun. Hauskaa kyllä oli. Ja nyt mulla on sohvan koristeena kaksi hyvin hyvin hyvin väsynyttä tyttöstä. Ennen ansaittuja päiväunia, suostuttelin Cecilin vielä koularikuvaan.

Lauantaina pakattiin Ellin autoon mun piskit ja lähettiin ajamaan kohti Kirsu-hallia! Moira oli lähtövuorossa toinen ja Cecil loppupäässä, joten oli erittäin helppoa lämppää molemmat! Tuomarina oli Heikki Palosaari.


Radalla oli hurjasti käännöksiä!

Moiran rata oli, noh, moiramainen. Eli täynnä ihan epämääräistä häseltämistä :D Olin lämpännyt sen hyvin ennen kehää, mutta ei sillä keskittymiskyky sit kuitenkaan riittänyt. Toki Myyris oli vasta kolmatta kertaa hallissa, siellä on vähän tiiviimpi tunnelma ja äänet kuuluvat helpommin. Siitä olen äärimmäisen onnellinen, ettei se haistellut tai mitään. Se vaan sääti! Se tökki kylttejä ja pujottelun tötteröitä. Kyllä mua radalla vähän harmitti, kun se pyörähteli turhia ja kun molemmat uusimiset oli käytetty, niin ylimääräisestä pyörähdyksestä otettiin -10p.Kaikesta huolimatta ei tulos ollut kaukana kun kovimmat pudotukset pisteissä otettiin samasta asiasta! Moira molemmilla maahanmenoilla nousi jossain vaiheessa istumaan (en voinut enää uusia) ja sieltä tuli yhteensä -20p. Kehänauhan vieressä oli liikkeestä maahan sekä 360 astetta vasemmalle. Siinä Moira jäi sitten kesken seuruun tuijottamaan yleisöä ja heiluttamaan häntää ihmisille. Oli kyllä pienestä kiinni ettei se olisi valunut nauhojen ulkopuolelle :D Mut välillä menee näin. Kyllä mua sit jossain vaiheessa nauratti. Etenkin sitten kehän jälkeen, kun tiesin et nyt oli ihan liikaa virtaa lapsosella.

Tulos HYLÄTTY 58p./100p.Ceciliä ehkä lämppäsin peräti liikaa. Koitin saada pahimmat virrat pois, kun se haukkui ja edisti+poikitti :D Se radalla toki saattoi reagoida myös mun mahdottomaan jännitykseen. Se ei ollu niin energistä, mihin olen Mösön kanssa tottunut, mutta tasaisen varmaa! Ja niin kuin Ellikin sanoi, että mielummin noin kuin niin, että Cecil huutaa ja säheltää koko ajan. Ollaan vielä niin uunoja näissä hommissa, et vähän joutuu kokeilemaan mikä tepsii minkäkin kanssa :D


Tyylipisteitä lähti vasemmalle käännöksissä ja vinosta liikkeestä maahanmenosta. Mutta vasemmalle käännökset on työnalla. Muuten oli tosi jees! Ja ens viikolla sitten taas

Tulos HYVÄKSYTTY 90p./100p.

Täten ensi viikolla Cecilillä on mahdollisuus koulariin!! Moirakin tulee mukaan muistelemaan, jospa silloin penska jaksais vähän keskittyä :D Välillä aina hienosti muisti et oltiin jotain hommiakin tekemässä.

ps. Cecilin kauan odotetun agitreenit peruuntuivat, koiralla oli hiertymä kainalossa. En halunnut että menee niin tiivistunnelmaisessa lajissa pahemmaksi! Koitetaan uusiksi parin viikon päästä.

Ojankotouhuja sunnuntaina. Olin hyvin 2/3 varma etten mene. Ei oikein huvittanut ja sen lisäksi sää on koko viikon ollut luokaton. Mut sit mietin, että William ei ole ollut kirjaimellisesti varmaan vuosiin missään hömpöttelemässä (Williamin tekemistä ei voi oikein kutsua treenaamiseksi tai tekemiseksi :--D) ja se lähtee viikon sisällä takas äidille. Joten pakkasin kimpsut ja kampsut ja sit lähettiin. Riitta oli aivan yhtä sekaisin ja lähti seuraksi. Kuvia säästä huolimatta saatiin jonkin verran. Täällä näkyy loput kuvat.

William. Noh. Leikittiin paljon ja hypeltiin tasajalkaa. Juostiin pari putkea ja tehtiin ehkä jollain 30cm rimoilla peräti takaakiertoa ja hyppy :D Se villitsi poikaa kovin. Tehtiin maailman lyhyimpiä seuraamispätkiä ja hypittiin tasajalkaa vähän lisää. Parasta.


Se pomppu-fiilis you know?Moiran kanssa leikittiin paljon ja jatkettiin eteenlähetyksiä targetille, sekä hyppyjen kanssa pyörittelyä. Vauhtia tuli jotenkin aivan kamalasti lisää viime kerrasta! Se teki raivolla ja tunteella.


Vertaan tietenkin Moiraa paljon Ceciliin. Mikä on monellakin tapaa epäreilua. Epäreilummaksi tekee myös sen, etten kunnolla edes muista millaista oli treenata aivan alusta koiraa :D Hämmennyin jossain vaiheessa siihen, kun Myyris kielsi putkea jatkuvasti. Minulle hyvin huomautettiin että mun liike pysähtyy. Muistin että ai niin! En voi missään tapauksessa olettaa, että Moira olisi vielä kovin estehakuinen. Vaikka putket ja kaikki ovatkin parasta maailmassa, niin se tarvitsee silti tukea multa.
Agility tietysti jää Moiralta tauolle sitten kun ulkokentillä ei voi enää olla. Ehkä muutaman tuurausvuoron voisi Agility Akatemialle ottaa, missä treenataan aivan aaaaivan alkeisjuttuja kuten sitä mikä on este. Katotaan sitten ensi ulkokaudella, kun Moira on kuvattu ja muuta, jos aloittais treenaamaan sitten kunnolla. Vauhtia ja intoa ainakin löytyy - se on tärkeää.Koska oli aika luokaton sää, niin Cecilin kanssa tehtiin muutamaan otteeseen lyhyitä pätkiä ja sitten sen lisäksi keppejä eri kulmista yksikseen ja normaalin hypyn jälkeen. Se ei stiplannut kertaakaan vikaa väliä mikä oli aika mieletöntä ja mieltä kohottavaa! Tämäkin saatiin aikaiseksi ihan sillä, että en puuttunut sen keppeihin. Mulla on ollut huonona tapana tulla jotain häräämään siihen vikoille väleille, kun takaraivossa pirut uskottelee mulle, että se tulee välistä pois niin kuin joskus on tullut.Rata oli melko suoraviivainen. Pari päällejuoksua, takaakiertoa ja pakkovalssi. Pakkovalssi on sellainen, mitä ollaan nyt otettu tehotreeniin, sillä se olisi niin mahtava kisoissa. Kokeilin alkuun vauhtilähtöä useasti. Aluksi se päätyi siihen, että olin niin auttamattoman myöhässä päällejuoksussa. Se muuttui takaakierroksi ja liikkeen pysähtymiseksi. Cecil hakee esteitä hyvin, vaikkei ole mikään irtoavin koira, mutta renkaalle se ei kyllä hae kauhean kummoisesti. Lopulta päädyin ratkaisuun mikä näkyy videolla. Ei sillä, olisin voinut olla päällejuoksuissa enemmän edellä, mutta jään kai varmistelemaan liikaa. Saman näkee myös videolla putken vastakäännöksessä. Ei ole mitään syytä mennä niin pitkälle ja siitä syystä olin auttamattoman myöhässä toisessa putkessa :D

Tiistaina alkaa tosiaan meidän ohjatut agit! On kyllä ihana päästä jonkun silmän alle, joka voi huomauttaa huonoista ratkaisuista, ehdottaa parempia ja joka näkee virheet kentällä.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.