Tänään tuli kisakirje BAT:in agikisoihin! Mulla tutisee nyt jo puntit ja samalla vatsassa möllyää. Siitä on paria viikkoa vaille tasan kolme vuotta kun oon viimeks kisoissa ollut ja hyi kauhea millanen tunne :---D Olenkin työpäivän aikana jokaisella tauolla lukenut psyykkausartikkeleita ja oon nyt ehkä hieman koittanut kasata itseäni.
Me mennään tekemään omaa juttua meitä varten. Mun ainoa tavoite on nyt saada tsekattua mitkä kaikki (monet monet monet) asiat vaativat lisätreeniä. Kun ja jos virheitä tulee, mä silti haluan vaan tuntea sen meidän yhteistyön ja saada kiksit siitä. Ihan sama vaikka hyllyä pukkaa, kunhan rata tuntuu hyvältä! Tiedän että mun jalat painaa lauantaina satatonnia vähintäänkin ja tuun tekemään aivan käsittämättömän typeriä ratkaisuja kentällä. Todennäköisesti myös ohjaan normaalia heikommin, kun oon niin jähmeenä. Mut sitä mennään treenaamaan ja siihen tottuu.

Tartun koiranäyttely 4.-5.11


Elli otti perjantaina Moiran mukaan kohti Viroa. Moiraa kuurattiin Riitan kanssa torstaiyönä huolella ja kyllähän sitä karvaa vaan siis lähtee. Karvaa lähtee niin maan perkeleesti. Ja se näkyy molemmissa arvosteluissa.
4.11 Tuomarina Valentinas Stiklius
"Very good type, very good format, head by breed, very tight ears, good topline, good ribcage, needs more showtraining, needs more coat" - EH


Vähän vastatuulta. Kevyet korvat muuttuivat vielä pystymmäksi

5.11 Tuomarina Nikola Konrad
"Bitch with good body. Correct head and teeth. Correct deep but not wide chest for age. Good topline. Correct angulations. Little outside in the rear legs. In the lack of coat." - ERI JUK2

Tuomari oli vielä kehän jälkeen sanonut Elli the handlerille että "I am so sorry". Se selkeästikin tykkäsi Moirasta hurjasti, mutta hävisi lopulta. SA jäi myös saamatta, tuomari vippasi sen kaikille luokkavoittajille.

Olen supertyytyväinen siihen, miten Moira on käyttäytynyt reissussa. Hallin pohja oli käytännössä jotai kiveä tms. eikä likkaa haitannut se yhtään! Likka oli myös asiallinen niin automatkalla, hotellissa kuin laivallakin. On se niin hieno ja reipas pieni :) Tuo erinomainen oli jo enemmän mitä oletin. Myykyltä on oikeasti lähtenyt aivan kaikki ja loput on kirjaimellisesti karvan varassa kiinni. Täten nyt myös vähän 50/50 ajatuksena messari on myös ohi. Ajattelin että ehkä jos sittenkin, mutta päädyin nyt siihen, että Moira pääsee kehiin joskus ensi vuoden alkupuolella!

Moira patsastelee Ellin kanssa

Agiliitely

Kun kiikutin Moiran perjantaina Ellille, menin itse Cecilin kanssa treenaamaan aksaa. Sain ihan pientä videota otettua treeneistä. Lähinnä tehotreenattiin keinua ja keppejä. Etenkin kun kisat ovat ihan pian ja nuo ovat varmaan ne kompastuskivet. Niistä ei ole videota, tuli ihan hienoja onnistumisia! Videolla lähinnä pieni pätkä mitä hutastiin muutamaan otteeseen.


Ohjatuissa olikin sopivasti keinutehotreeniä :D Rataan kuului keinun vetäminen neljä tai viis kertaa. Koska Cecil veti sitä välillä rämisten keinua alas, se päätettiin palkata 2o2osta. Rata tuntui tosi hyvältä, vaikka saatiinkin onnistumisia lähinnä pätkissä! Cecil tuli tosi makeesti ohjauksiin ja tuntu et oltiin nopeita :) Kelasin että perjantaina ennen duunia käyn tekemässä jonkinasteisen kenraalitreenin ja sit se on siinä.
Videon ekassa pätkässä mulla oli ajatuksena tehdä takaaleikkaus, mutta lähinnä näyttää vaan siltä että ajan koiran päälle. Wanha khunnon valssi vedettiin sitten väliin ja sehän onnistu ihan kivasti! Huomasin nyt vasta myös, mitä ei treeneissä hokattu, että välillä likka ei osu ollenkaan keinun kontaktipinnalle ylöstullessa. Sille pitää katsoa joku rytmitys. Cecil vetää niin isolla laukalla, että nykäsee tommosesta näemmä yli.

No vieteri! Oltiin Kennelliiton tiloissa tänään rally-tokokisoissa. Kennelliitto oli vahingossa tuplabookannut tilan ja siellä oli ah-das-ta! Toinen osa koulutustilaa oli sitten varattu skottien trimmauskurssille ja meille oli jätetty sitten se avoimempi tila radalle. Sinne toiseen koulutustilaan olisi pitänyt saada häkit, mutta nyt koiria piti pitää autossa, kun käytävällä ei ollut juurikaan tilaa. Oli aika paljon ihmisiä ja ovi kävi jatkuvasti. Olin hieman ahdistunut siitä, että miten se kaikki härdelli vaikuttaa Moiran tekemiseen, kun se ei kuitenkaan ole montaa kertaa "halleissa" ollut.

Tuomarina toimi Minna Hillebrand. Rata oli profiililtaan tosi kiva! Tykkäsin siitä, että siinä oli paljon tekemistä tai tuollaista pyörittelyä!


Tässä istumisesta juoksuun

Lähtövuorossa seitsemäntenä meni Cecil. Se teki tosi hienosti! Mulla tärisi jalat jostain syystä ja mokasin kyltillä "koira eteen, 1 askel taakse, 2 askelta taakse, 3 askelta taakse". Kolmas askel oli vajaavainen tai korjasin jalkojani enkä huomannut sitä. Siitä tuli -10p. Harmittaa kovasti, koska oltais muuten päästy palkinnoille :---D

Tuomarin sanat: Kaunista sujuvaa yhteystyötä. Iloisesti suoritetut tehtävät - aika 1:24.87
Cecilin loppupisteet 89p./100p. --->RTK1!!

Moira olikin tokavikana lähdössä. Mua jännitti niin kauheasti, mutta ajattelin vetää kehumisen ja tsemppaamisen kannalta ihan "överiksi" sillä tiedän että hallit on tuntemattomia, matto pohjana on tuntematon ja varmastikin hyvin hajurikas :D

No se meni vähän niin kuin pelkäsin, eli haisteluksi ja sähläämiseksi. Ei se oikeen tajunnut että ollaan jotain tekemässä. Treenejä ei toki ole paljoa alla ja kestävyys tehdä palkkaa on sen mukainen. Kyllä se pirteästi ja iloisesti puuhaili silloin kun jaksoi keskittyä seilaamiseltaan. Jossain välissä se äkkäs sen seinän mikä oli yhtä peiliä. Sitä kohti se sitten nykäsi ja nosti häntää korkealle. Lopulta se ehkä hiffasi, että peilit on ok, eikä siellä ole yhtä hienoa ja mahtavaa pentua kuin hän :D
Minä MOKASIN TAAS saman kyltin samalla tavalla nyt myös Moiran kanssa. Siitä se meidän tuloskin jäi uupumaan :(

Tuomarin sanat: Keskittyminen meinaa karkailla, mutta osaamista siellä on - aika 2:12.04
Moiran loppupisteet 68p./100p. --> ei tulosta

Ens kuun loppuun voisi ehkä uskaltaa jotain kokeenpoikasta katsoa, mikäli saadaan nyt hyviä treenejä alle. Onhan nää kisat tullutkin hyvin äkkiä ja treenaamiseen ei ole juuri ollut aikaa, kun oon tupannut tekemään iltaan asti töitä. Jospa sit siellä Myyriskin pääsis taas tulosten makuun. Hauskaa kyllä oli. Ja nyt mulla on sohvan koristeena kaksi hyvin hyvin hyvin väsynyttä tyttöstä. Ennen ansaittuja päiväunia, suostuttelin Cecilin vielä koularikuvaan.

Lauantaina pakattiin Ellin autoon mun piskit ja lähettiin ajamaan kohti Kirsu-hallia! Moira oli lähtövuorossa toinen ja Cecil loppupäässä, joten oli erittäin helppoa lämppää molemmat! Tuomarina oli Heikki Palosaari.


Radalla oli hurjasti käännöksiä!

Moiran rata oli, noh, moiramainen. Eli täynnä ihan epämääräistä häseltämistä :D Olin lämpännyt sen hyvin ennen kehää, mutta ei sillä keskittymiskyky sit kuitenkaan riittänyt. Toki Myyris oli vasta kolmatta kertaa hallissa, siellä on vähän tiiviimpi tunnelma ja äänet kuuluvat helpommin. Siitä olen äärimmäisen onnellinen, ettei se haistellut tai mitään. Se vaan sääti! Se tökki kylttejä ja pujottelun tötteröitä. Kyllä mua radalla vähän harmitti, kun se pyörähteli turhia ja kun molemmat uusimiset oli käytetty, niin ylimääräisestä pyörähdyksestä otettiin -10p.Kaikesta huolimatta ei tulos ollut kaukana kun kovimmat pudotukset pisteissä otettiin samasta asiasta! Moira molemmilla maahanmenoilla nousi jossain vaiheessa istumaan (en voinut enää uusia) ja sieltä tuli yhteensä -20p. Kehänauhan vieressä oli liikkeestä maahan sekä 360 astetta vasemmalle. Siinä Moira jäi sitten kesken seuruun tuijottamaan yleisöä ja heiluttamaan häntää ihmisille. Oli kyllä pienestä kiinni ettei se olisi valunut nauhojen ulkopuolelle :D Mut välillä menee näin. Kyllä mua sit jossain vaiheessa nauratti. Etenkin sitten kehän jälkeen, kun tiesin et nyt oli ihan liikaa virtaa lapsosella.

Tulos HYLÄTTY 58p./100p.Ceciliä ehkä lämppäsin peräti liikaa. Koitin saada pahimmat virrat pois, kun se haukkui ja edisti+poikitti :D Se radalla toki saattoi reagoida myös mun mahdottomaan jännitykseen. Se ei ollu niin energistä, mihin olen Mösön kanssa tottunut, mutta tasaisen varmaa! Ja niin kuin Ellikin sanoi, että mielummin noin kuin niin, että Cecil huutaa ja säheltää koko ajan. Ollaan vielä niin uunoja näissä hommissa, et vähän joutuu kokeilemaan mikä tepsii minkäkin kanssa :D


Tyylipisteitä lähti vasemmalle käännöksissä ja vinosta liikkeestä maahanmenosta. Mutta vasemmalle käännökset on työnalla. Muuten oli tosi jees! Ja ens viikolla sitten taas

Tulos HYVÄKSYTTY 90p./100p.

Täten ensi viikolla Cecilillä on mahdollisuus koulariin!! Moirakin tulee mukaan muistelemaan, jospa silloin penska jaksais vähän keskittyä :D Välillä aina hienosti muisti et oltiin jotain hommiakin tekemässä.

ps. Cecilin kauan odotetun agitreenit peruuntuivat, koiralla oli hiertymä kainalossa. En halunnut että menee niin tiivistunnelmaisessa lajissa pahemmaksi! Koitetaan uusiksi parin viikon päästä.

Ojankotouhuja sunnuntaina. Olin hyvin 2/3 varma etten mene. Ei oikein huvittanut ja sen lisäksi sää on koko viikon ollut luokaton. Mut sit mietin, että William ei ole ollut kirjaimellisesti varmaan vuosiin missään hömpöttelemässä (Williamin tekemistä ei voi oikein kutsua treenaamiseksi tai tekemiseksi :--D) ja se lähtee viikon sisällä takas äidille. Joten pakkasin kimpsut ja kampsut ja sit lähettiin. Riitta oli aivan yhtä sekaisin ja lähti seuraksi. Kuvia säästä huolimatta saatiin jonkin verran. Täällä näkyy loput kuvat.

William. Noh. Leikittiin paljon ja hypeltiin tasajalkaa. Juostiin pari putkea ja tehtiin ehkä jollain 30cm rimoilla peräti takaakiertoa ja hyppy :D Se villitsi poikaa kovin. Tehtiin maailman lyhyimpiä seuraamispätkiä ja hypittiin tasajalkaa vähän lisää. Parasta.


Se pomppu-fiilis you know?Moiran kanssa leikittiin paljon ja jatkettiin eteenlähetyksiä targetille, sekä hyppyjen kanssa pyörittelyä. Vauhtia tuli jotenkin aivan kamalasti lisää viime kerrasta! Se teki raivolla ja tunteella.


Vertaan tietenkin Moiraa paljon Ceciliin. Mikä on monellakin tapaa epäreilua. Epäreilummaksi tekee myös sen, etten kunnolla edes muista millaista oli treenata aivan alusta koiraa :D Hämmennyin jossain vaiheessa siihen, kun Myyris kielsi putkea jatkuvasti. Minulle hyvin huomautettiin että mun liike pysähtyy. Muistin että ai niin! En voi missään tapauksessa olettaa, että Moira olisi vielä kovin estehakuinen. Vaikka putket ja kaikki ovatkin parasta maailmassa, niin se tarvitsee silti tukea multa.
Agility tietysti jää Moiralta tauolle sitten kun ulkokentillä ei voi enää olla. Ehkä muutaman tuurausvuoron voisi Agility Akatemialle ottaa, missä treenataan aivan aaaaivan alkeisjuttuja kuten sitä mikä on este. Katotaan sitten ensi ulkokaudella, kun Moira on kuvattu ja muuta, jos aloittais treenaamaan sitten kunnolla. Vauhtia ja intoa ainakin löytyy - se on tärkeää.Koska oli aika luokaton sää, niin Cecilin kanssa tehtiin muutamaan otteeseen lyhyitä pätkiä ja sitten sen lisäksi keppejä eri kulmista yksikseen ja normaalin hypyn jälkeen. Se ei stiplannut kertaakaan vikaa väliä mikä oli aika mieletöntä ja mieltä kohottavaa! Tämäkin saatiin aikaiseksi ihan sillä, että en puuttunut sen keppeihin. Mulla on ollut huonona tapana tulla jotain häräämään siihen vikoille väleille, kun takaraivossa pirut uskottelee mulle, että se tulee välistä pois niin kuin joskus on tullut.Rata oli melko suoraviivainen. Pari päällejuoksua, takaakiertoa ja pakkovalssi. Pakkovalssi on sellainen, mitä ollaan nyt otettu tehotreeniin, sillä se olisi niin mahtava kisoissa. Kokeilin alkuun vauhtilähtöä useasti. Aluksi se päätyi siihen, että olin niin auttamattoman myöhässä päällejuoksussa. Se muuttui takaakierroksi ja liikkeen pysähtymiseksi. Cecil hakee esteitä hyvin, vaikkei ole mikään irtoavin koira, mutta renkaalle se ei kyllä hae kauhean kummoisesti. Lopulta päädyin ratkaisuun mikä näkyy videolla. Ei sillä, olisin voinut olla päällejuoksuissa enemmän edellä, mutta jään kai varmistelemaan liikaa. Saman näkee myös videolla putken vastakäännöksessä. Ei ole mitään syytä mennä niin pitkälle ja siitä syystä olin auttamattoman myöhässä toisessa putkessa :D

Tiistaina alkaa tosiaan meidän ohjatut agit! On kyllä ihana päästä jonkun silmän alle, joka voi huomauttaa huonoista ratkaisuista, ehdottaa parempia ja joka näkee virheet kentällä.

Oli hyvin kiireinen viikko, mutta onneksi viikonloppuna oli hyvin aikaa! Olimme sopineet Ellin kanssa, että menemme neljän hengen ryhmänä treenaamaan Espoon Agimestaan rally-tokoa ratatreeninä. Paikalla oli MES ja ALO koirakoita, joten laitoimme molemmat vaihtoehdot esille. Meille aloittelijoille oli myös muutama AVO-kyltti eksynyt - niin päästään hieman tutustumaan niihin jo!

Cecil suoritti kanssani radan kerran ja siitä löytyy videota alta. Perusasennoissa ja eteentuloissa on vinoutta mutta keskityn nyt vain aluksi siihen tekemisen meininkiin ja siihen että toi on ihan parasta tekemistä. Itseäni kun ei traagisesti häiritse. Oon kyllä superylpeä Mösöön, sen vasemmalle kääntyminen on parantunut huimasti!
Tehtiin myös sivussa muutaman kerran keppejä. Jätin targetin ja lähettelin koiraa keppien molemmilta puolilta. Oli kiva päästä treenaamaan pitkästä aikaa niitä irrallisena! Oikean välin hakeminen on parantunut huimasti ja löytää oikean kohdan vaikeistakin kulmista. Haasteeksi jää edelleen se viimeinen välikkö. Hirveästi kun tekisi mieli varastaa palkalle.Moiran kanssa tehtiin rata kahdessa pätkässä ja vedin sen kanssa superbileet pätkien välissä (sekä pienen huilitauon). Kyllä se on reipas pieni likka! Videota ei ole, mutta ehkä jossain vaiheessa. Paljon vielä palkkausta ja hurjasti keskittymiskyvyssä on kesken. Mutta eipä tässä ole mikään kiire! Tosi kiva on huomata, että se ei ota enää niin järjettömästi häiriötä muista koirista ja ennen kaikkea se, että Moikku leikkii treenikentällä hurjan hienosti!Kipastiin myös Riitalla kylässä koko köörillä. Mulla oli myös William mukana! Se ei olekaan nähnyt Riittaa saatika Fiilistä pitkään aikaan. Enkä ole aivan varma, että onko se nähnyt Gleetä sitten sen pentuaikojen. Riipastiin 2,5h metsälenkki ja kyllä koirilla oli mukavaa! Wiltsukin oikein muotitietoinen kurahaalarissaan. Katsoo jos ensi viikolla kerkeis kans vetää vähän pidempää rundia jollain kaveriporukalla, ennen kuin Wipetin menee ensi viikon jälkeen takaisin kotiinsa äidilleni.

Lauantaiaamuna suuntasimme Cecilin kanssa kohti Racinel-areenaa Ojankoon. Rata oli todella makea! Täynnä rytmitystä ja vauhtia. Vauhti oli etenkin päivän sana ja pääsin juoksemaan ihan täysiä. Tuntu ihan sellaiselta oikealta agilityltä, vaikkei saatu tehtyä mitään järin pitkiä pätkiä putkeen!


Teimme pätkissä alusta esteelle 17 asti

Murheenkryyniksi tuli este 5, jossa koitin epätoivoisesti tehdä jaakotusta, jolla saisin hieman etumatkaa ja käännettyä Ceciliä tiukemmin. Siinä vaan kävi aina niin että Cecil veti aina väärältä puolelta siivekettä. Sit alettiin saamaan sitä oikealta puolelta, mutta myöhästyin moooooneen kertaan :--D

Treenattiin vauhtilähtöä, eli käytännössä sitä, että olen itse liikkeessä ja kutsun sitten vasta koiran mukaan. Tällöin en lähde niin kylmillä jaloilla. Cecil pysyi loistavasti ja tuntu kyllä mielettömän hyvältä päästä juoksemaan täysiä :D Jotkut ohjausratkaisuistani olivat hieman hölmöjä, mun pääni sisällä valssi ennen putkea on erinomainen idea, mutta niin kuin huomaa niin persjättö on melkein joka kohdassa se juttu. Ja hienosti se tulikin niihin! Oon kyllä tosi ylpeä ja kisakuume tämän ansiosta taas nostaa rajusti päätään, etenkin kun menin lisenssinkin ostamaan kuukausi sitten.

Ps. mahtavia uutisia! Saatiin Mösöttimen kanssa agility ryhmäpaikka! HSKH:n Racinel-areenalla meidät tavoittaa parittomat tiistait :)
Pps. William on ollut hieman yli viikon meillä hoidossa! Se on tasapainottunut hurjasti ja sekin on nyt päässyt mukaan yhteislenkeille! Tytöt on vaan mahdottoman mustasukkaisia ja Jam taas sit niin vässykkä et joudun välillä itse tulemaan väliin ja kieltää noita narttuja piinaamasta tuota pientä sielua :D Hienosti muuten on kyllä mennyt! Etenkin Moiralla ja Williamilla on varsin samat sävelet - Wiltsu kun on aivan järisyttävät pentumainen, vaikka täyttää 7v parin kuukauden päästä.

Kipastiin Ellin kanssa Kirkkonummella rally-tokokisoissa. Olin ilmoittanut molemmat pikkuapinat mukaan. Cecil ei minua juurikaan jännittänyt, mutta tärisin jännityksestä Moiran vuoksi :D Olemme kuitenkin treenanneet todella vähän ja tyttelillä on vielä vauvakoiran aivot, mitkä ei kauhean kauaa jaksa keskittyä. Isompia odotuksia ei kummankaan kohdalla ollut - pidetään hauskaa ja nautitaan!Vietettiin kisa-alueella oikeastaan koko kisapäivä, sillä Ellillä oli mestariluokassa koira, voittajassa nollakoira ja toimi vielä avoimessa sihteerinä. Onneksi oli kaksi isoa häkkiä minne sai koirat nukkumaan. Mäkin kerkesin jossain välissä kuvaamaan muita koirakoita ja käymään ratapiirustusta läpi päässäni. Moira aloitti ALO:n tokana ja Cecil numerolla 16. Jäi siis hyvin väliä koirien startteihin.
Koska tämä oli ensimmäinen kisa molemmilla likoilla, ennen luokkaa tapahtui sirun tarkastus ja mittaus. Mittakeppi laitettiin 50cm kohtaan ja todettiin että molemmat ovat selvästi yli sen, joten >50cm merkattiin kisakirjaan.

Sää oli kuin morsian, eli aivan hirveä ja katastrofaalinen satunnaisesti aurinko paistaen. Moiran radan kohdalla satoi aika rankasti vettä, mutta jo Cecilin radan aikana paistoi taas aurinko :D

Suurimpia jännitysten aiheuta oli Cecilin kohdalla eteenmeno. Ohjaan jotenkin tyhmästi käsillä sitä aika usein niin, että se kiertää mun selän oikealta puolelta, sen sijaan että se tulisi eteen. Moiran kohdalla toi on tyyliin yhtiä bravuureita, mutta "kierrä koiran ympäri" kaikissa muodoissa on hankala. Etenkin maahan ja kierrä koiran ympäri -kyltti on eeeerityisen vaikea pienelle sielulle. Se nousee melkein aina istumaan kun se menettää katsekontaktin muhun. Tätä nyt on oikein tehotreenattu, samaten Mösön kohdalla eteenmenoa. Sit piti vaan pitää sormet ristissä, että pikabriiffi on toiminut.

Ja niin se pikabriiffi toimi!! En voisi olla yhtään onnellisempi!
Moiran rataa en kunnolla edes muista kun taisin olla niin lukossa :---D Se teki superreippaasti, mutta ite sähelsin jotain ja pujottelussa ensinäkin menin aivan liian hitaasti ja sen lisäksi talloin Myyriksen varpaat vahingossa. Sen jälkeen se oli aika haluton kääntymään kunnolla vasemmalle. Uusin pariin otteeseen jotain liikkeitä. Vähän turhia uusimisia. Oltiin saatu jostain -1p. niin menin uusimaan sen niin siitä tuli sitten -1p. + (-3p.) :D Että fiksuja ratkaisuja minulta (Y).
Tulos: Hyväksytty - 71p. // Aika 1.56:43min
Tuomarin terveiset arvostelupaperiin "hyvin kannustettu. Jätä juoksussa tilaa koiralle" mikä oli äärimmäisen hyvä pointti koska meiltä lähti juurikin -10p. siitä että sekoilin sen pujottelun kanssa :D

Cecili kanssa ei sit niin jännittänytkään. Se on niin super ja osaa keskittyä, niin lähinnä vaan ite pitää olla mokailematta. Cecil oli aivan super! Teki nätisti ja reippaasti.
Tulos: Hyväksytty - 99p. // Aika 1.20:06
Tuomarin terveiset arvostelupaperiin "kaunista yhteistyötä! :)" Lämmitti mieltä suuresti! Yksi virhepiste läpi kyltillä 11. eli 270 astetta vasemmalle. Todennäköisesti piste lähti siitä, ettei se ollut kovin puhdas.

Loput kuvat löytyvät täältä! ja iso kiitos Ellille kuvista. Ihana saada muistoja talteen :)Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.