Ei luoja tota säätä :D eilen alkoi tuo lumisade ja siellä sieti jotenkin olla. Vein Cecilin vielä ulos kuvattavaksi hienon takkinsa kanssa! Cecil näki ensimmäistä kertaa kunnon lunta, aikaisemmin oli se päivän tai pari semmoinen parin millin lumet maassa. Nyt tota tulee kyllä ihan kunnolla. Etenkin tänään :D ajattelin että jos olisin ehtinyt ottamaan kuvia nyt koeviikon lopun kunniaksi noista pojistakin, mutta ei tonne voi mitenkään mennä kun ei eteensä näe. Ehkä viikonlopun aikana sitten!



Mua on heitelty kai viidellä tai kuudella Liebsterillä, että ehkä mä nyt sit vihdoin ja viimein tän jaksaisin tehdä :D En muista keneltä kaikilta olen saanut mutta kiitoksia ainakin Miiralle, Jannille ja Kirsille.


Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster- palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa. 1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi haasteen sinulle.
2. Valitse viisi blogia, (joilla alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Toivo, että ihmiset kelle jätit palkinnon antavan sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.

1. Nannin ja Fiiliksen blogi
2. Nita, Brimi ja Noomi
3. Taikan Blogi
4. Kengurukolon Dirty Harry
5. Soopelimonsteri


Listalle olisi mahtunut monia muitakin, yritin katsoa sellaiset blogit jotka Liebsterpalkintoa ei olisi saanut :)

Mä hiljennyn nyt jatkamaan koeviikon viettoon, blogi pysyy hiljaisena aika varmasti Winneriin asti.

Mitä mitä mitä, minun pikku-William täytti tänään 2v! Kylläpä se aika rientää.
Synttäreitä vietettiin Lindalla. Lähdettiin kolmikon kanssa sinne eilen ja tultii tänään takaisin tuossa pari tuntia sitten. Kahteltiin Kauna 3 Wiltsu ja Cecil vuorotellen sylissä.



Olimme tänään ensimmäisessä ja todennäköisesti myös viimeisessä pentunäyttelyssämme Cecilin kanssa. Tyttösellä oli hyvin jännä päivä, heti aamusta menimme Helsingin keskustaan ja otimme sieltä sitten ratikan. Takaisin messarista tulimme vielä junalla, joten hyvin jänniä kulkuvälineitä olemme tänään käyttäneet!

Paikalla oli neljä Honey Melon pentua, piti olla viisi, mutta yksi jättäytyikin pois. Oli mahtavaa nähdä Cecilin trikkiveli Arska ensimmäisen kerran! Trikikaksikko oli varsin kloonatun näköinen :D toinen tietenkin uroksena maskuliinisempi, voimakkaampi ja kookkaampi, mutta muuten kyllä täysin samasta muotista.

Tuomarina oli Rune Fägerström, jota voi sanoa varsin miellyttäväksi ja ihanaksi tuomariksi! Kohteli koiria varsin hyvin, jatkuvasti oli hymyssä suin ja oli myös sekä ystävällinen että kärsivällinen.



Cecil ei ole varmaan koskaan seisonut noin hienosti mitä se tuolla seisoi! Tyttönen kyllä pisti parastaan :) minun olisi pitänyt ravata hieman nopeampaa, mutta en siinä tilanteessa sitä silloin tajunnut. Mutta hienosti ravasi silti, vaikka vauhti olisi voinutkin olla vähän nopeampi. Hampaat antoi katsoa varsin mallikkaasti, eikä yrittänyt tuomarin syliinkään kömpiä. Tyytyi vaan heiluttamaan häntää vimmatusti ja tuijottamaan namia kuin transsissa. Tosi pätevä pentu!

Penskojahan siellä oli 27, narttuja 14, yksi oli poissa. Pikkupentuja, missä Cecilkin oli, oli 9. Cecil ei sitten enää sijoittunut, se päätyi hienosti kyllä viidenneksi. Eli tuloksena PEK- loistavalla arvostelulla
"6kk, vielä hyvin kesken kehityksen. Tarvitsee lisää aikaa, mutta kehys on hieno. Sopiva koko. Erinomainen pää, jossa kaunis ilme. Hyvä kaula. Niukat mutta tasapainoiset kulmaukset edessä ja takaa. Vielä kapea runko, joka näkyy liikkeessä. Rauhallinen, miellyttävä luonne."

Honey Melonilla oli vielä KAS-kehä. Tyttönen jaksoi vielä hienosti pusertaa siinäkin. KAS1 KP ROP-kas oli sitten se tulos : Tässä pientä liikevideota, kiitoksia hurjasti Petralle! Kuvista kiitos Linda!

Kyl näitä haasteita nyt pukkaa. Maija haastoi meidät oikeen mukavaan haasteeseen!

"Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen."

Kun katsot viiden vuoden taakse, näätkö itsesi tässä koira-ja elämäntilanteessa?

Viisi vuotta sitten minä olin kaksitoista. En nähnyt itseäni tässä tilanteessa. Näin itseni kahden kissan omistajana ja tulihan tosiaan Sagur siinä lokakuussa viisi vuotta sitten. Päivä ennen Halloweenia. En olisi voinut kuvitellakaan, että meille tulisi toinen koira. Elämäntilanteeni oli silloin no jaa, jotain. Olin menossa yläkouluun ja voi voi kun oli jännää.

Lapsuutesi haaverotu?
Joskus seitsemän vuotiaana mä katsoin meidän naapureiden Koiramme-lehdestä näitä ROP-koirien kuvia. Olin aivan älyttömän rakastunut kääpiöpinsereihin ja venäjäntoyhin.

Koiralajeista oma suosikkisi?
Göööaöaaö. Musta se riippuu jotenkin niin koirasta. Sagurin kanssa aksa ei oo samalla tavalla kivaa, kun siinä ei oo sitä hienoo vauhtia. Wiltsun kans se taas on ihan mieletöntä. Sagurin kans taas haku on mielettömän kivaa, osaa käyttää nenäänsä ja osaa myös ilmaista. Et joku noista kolmesta.

Koirasi suosikki harrastuksistanne?
Cecilistä kaikki on jeejejejejeje, mut varmaan ehdoton kivoin on toko.
Sagurista varmasti myös toko, tai sitten haku.
Wiltsusta ehdottomasti agi. Se syttyy ihan eri tavalla agikentällä ja suorastaan nauttii siellä pyörimisestä.

Onko sinulla jotain salaista ja "noloa" koirarotua, mitä ihailet?
En mä oikeen tiedä mikä olis nolo. Mut joku ihan erilainen, mikä poikkeaa paljon on tornjak. Mielettömän upeita otuksia. Haluaisin joskus semmoisen, tai sitten greyhound. En mä niitä todellakaan noloksi sanoisi, mutta poikkeaa aikalailla tästä paimenkoiralinjasta mikä mulla on.

Missä sinuun tulee panostaa koiran omistajana/kouluttajana?
Kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys. Mä luovutan aika helposti, tää pätee ihan yleiseen elämään. Mul on kaikkeen vähän turhan pessimistinen asenne "ei tästä kuitenkaan tule mitään, miksi yrittää kun nolaan vain itseni". Toi ideologia on varsin myrkyllinen ja lamauttava. Oon hiljalleen alkanut tosta koomasta heräämään, kun ei siitä yrittämisestä mitään haittaa ole.
Vahvuutesi koirien kanssa?
Surullista, mä en oikeasti tiedä :D mikä on mun vahvuus? Jaa-a.

Onko päiviä, kun sinua harmittaa ainainen touhuaminen koirien kanssa?
Niitä päiviä on varmasti jokaisella aina joskus.

Onko teillä lajeissanne sää-tai pakkasrajoitusta? Entä arkisessa lenkkeilyssä tmv?
Eipä oikeastaan. Silloin ku Wil oli ihan pieni vauva, niin ei pahimpien pakkasten aikaa kyllä kauaa ulkona oltu, penturukka jäätyi siihen paikkaan vaikka kuinka liikkui. Toki jos on naurettavan kylmä, kuten enemmän kuin -20 astetta, niin ei kyllä mennä useaksi tunniksi hihhuloimaan. Alkaa olemaan niin tuskallista mulle, etten kykene nauttimaan. Mun paha olo tarttuu tietenkin myös koiriin. Hakutreeneissä meillä tais pakkasrajoituksena olla -10 tai -15. Tokoa nyt on hyvä treenata ihan milloin vaan. Arkinen lenkkeily myös hyytyy jos on liian kuuma. Mä vihaan kuumaa ja kesää. Pala mun henkilökohtaisesta helvetistä on se, että aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta eikä tuule yhtään. Silloin vedetään koirien kanssa aika pikainen lenksa.

Kuinka paljon eläimet aiheuttavat sotkua ja siivottavaa asunnossa? Kuinka usein?
Yleensä noi ei aiheuta sotkua. Cecil on nyt aiheuttanut jonkinlaista. Se tykkää jotenkin maagisesti pölliä mun penaalin jostain, avata sen jotenkin ja sit pistää ne lyijykynät semmoiseksi puruksi. Karvaa lähtee ofc aina jonkinverran, mutta silloin kun on karvanlähtö niin tilanne on ihan toivoton. Pakko imuroida päivittäin. Sagurilla on esim juuri tällä hetkellä karvanlähtö. Voisin harjata sitä pienen ikuisuuden ja silti löytyy tavattomasti tuppoja.
Normisti imuroin joka toinen päivä. Pölyjä olen hyvin laiska pyyhkimään, saatan vähän hutasta kerran viikossa tai parissa ja sit perusteellisesti sitä harvemmin. Mut imuroitua tulee ainakin 3-4 kertaa viikossa.

Haaveiletko muista eläimistä koirien lisäksi?
Kissoja lisää! Jotenkin niin orpo olo, kun on enää yksi kissa. Luulisi että siihen olisi tottunut tämän kolmen vuoden aikana, mutta kyllä se Bella on jättänyt syliin sellaisen aukon mitä on vaikea yhden kissan täyttää. Fretti olis kans aika bene. Ninalla on Toris ja Alex ja ne on ihan parhaita. Semmoinen letkee jannu ku Toris olis ihan paras. Jos mä joskus fretin hankin mä haluun semmoisen Toris II! Leikkis koirien kanssa ja sen vois tyyliin laittaa kaksinkerroin ja se on vaa ":3" -ilmeellä.

Mä haastan Petran, Kirsin, Lindan, Jannin, Riitan, Saaran, Sirkun, Viivin, Nellin, Nathin ja Roosan.

Tässä kysymykset:
Mitä mieltä olet roturisteytyksistä? Näetkö tässä tulevaisuuden?
Mitä koiralajia et koskaan haluaisi kokeilla? Miksi?
Oliko oma/omat rotusi terveempiä, parempi luonteisempia ja miellyttävämpiä kuin nykypäivänä?
Millaiset rodut miellyttävät silmääsi, miksi?
Oletko huolissasi rotusi terveystilanteesta? Miksi/Miksi et?
Mitä asioita haluaisit parantaa itsessäsi, jotta olisit entistä parempi koiranomistaja?
Miten koirasi reagoi kun tulet kotiin työ-/koulupäivän jälkeen?
Tunnetko koirastasi olevan paljon apua vaikeina hetkinä?
Miten sinulla on koirasi palkinnot esillä, vai onko ollenkaan? Jos ei ole, niin miten asettelit ne? Kuvaa olis kans siisti saada!
Miten koirasi reagoi vieraisiin koiriin?
Stressaatko/Ahdistaako kisa-/näyttelytilanteet vai tunnetko pelkkää tervettä jännitystä? Miksi/Miksi ei?

Hokasin tän Nellin Elmon blogista, mistä mä sit ajattelin tän pöllästä.

1. Minkä takia olet valinnut juuri tämän nimen koirallesi?
Sagur tuli meille aikuisena, sen nimi oli Sagur kun tuli meille, enkä tiedä nimen alkuperää.

Williamin nimi oli oikeastaan kompromissi. Olisin halunnut Wiltsun nimeksi Birsa, Cecil tai Birk. Musta tuntuu, että etenkin Birk olis ollut aika bene. Äiti kuitenkin halusi Williamin nimeksi jotain Louie, mitä mä taas en kestä.

Kuten tarkkasilmäiset huomasivat, etä Williamin nimeksi piti tulla Cecil. Cecil on unisex-nimi, jota kuitenkin käytetään enemmän miehillä. Wiltsua ei nimetty Ceciliksi, sillä suurin osa olisivat kuvitelleet jätkän olevan likka, joten luovuttiin Cecil nimestä. Kun tyttönen meille tuli, sen nimi oli Tea. Tea olisi ollut minulle ihan fine, mutta äidillä oli ongelmia sen lausumisessa (englantilainen) joten päätimme vaihtaa nimen. Otettiin käyttöön sitten tämä nimi Cecil käyttöön. Toki kirjoitusasuna Cecil on maskuliininen, sen pitäisi olla esimerkiksi Cecile, että se olisi feminiini. Cecilen kirjoitusasusta taas en tykkää. Joten joo.

2. Mitä koirasi tekee tällä hetkellä?
Kaikki kolme nukkuu mun sängyllä.

3. Mitä kaikkea koirasi on syönyt tänään?
Happy Dogia, sen lisäksi hieman lihaa.

4. Jos pitäisi valita koira pelkästään värin perusteella, minkä värisen koiran sinä valitsisit?
Aivan hirvittävä kysymys :D mulle käy käytännössä kaikki värit, kunhan se on tietynlainen. Esim trikki osaa olla todella upea, mikäli tan värit ovat voimakkaat ja musta on kunnollista mustaa, eikä rusehtavaa/haaleaa. Samaten soopeleissa tykkään nimenomaisesti tummista. Harvat vaaleat soopelit iskee silmään. Merleissä taas mun silmää eniten miellyttää sellaiset, joilla on isot mustat läiskät. Harmillisesti pk ja lk collieissa tämä on epätoivottavaa, mitä en kykene ymmärtämään, sillä muissa roduissa ei ole läiskien kokoihanteita.

5. Jos koirasi saisi päättää mitä tekisitte huomenna, mitä koirasi päättäisi?
Wiltsu haluis varmaan agiin, Sagur haluis varmaan lähtee hihhuloimaan tuntemattomaan isoon metsään, missä on kaikkia siistejä uusia hajuja ja Cecil haluis vaan juoksennella päättömänä missä ikinä hamuten keppejä yhteen kasaan.

6. Kuka on koirasi paras koiraystävä?
Sagurin paras koiraystävä on William, Cecilin paras koiraystävä on William, ja William taas tykkää noista molemmista yhtä paljon.
Mut jos tän oman lauman ulkopuolelta, niin Sagurin on Lindan Nita-belgi. Cecilin on varmaan Riitan Fiilis-nahka. William taas tykkää kaikista yhtä paljon.

7. Mikä on koirasi suosikkileikki?
Sagurin lempileikki on ehdottomasti repimisleikit ja pallojen perässä juokseminen. Samaten oikeestaan Williamin.. ja Cecilin

8. Missä koirasi nukkuu öisin?
Riippuu kovasti. Sagur yleensä nukkuu mun sängyn vieressä, Williamin Sagurin vieressä ja Cecil joko sit noiden kanssa tai mun sängyllä. Sit välillä noi nukkuu kanssa äidin sängyssä tai sit sohvalla, tai sit muuten vaan olkkarissa.

9. Mikä on ensimmäinen koirallesi ostama tavara?
Sagurin en muista millään.
Williamille ostin semmoisen nahkaisen hihnan sekä ruokakupin.
Cecilille vaaleanpunaisen hihnan

10. Mikä on ensimmäinen koirasi oppima käskysana?
Kolmikolle opetettiin ihan ensimmäisenä istumista, jonka jälkeen sitä tänne -käskyä.

11. Mikä on paras koirastasi oleva pentukuva?
Sagurista ei ole pentukuvia >:




Kuvan ottanut Nina Hutri
Mä en haasta tähän ketään tiettyjä. Haastan ne kaikki, jotka tätä postausta lukee.

Lähdettiin Cecilin kanssa kahdestaan Koneen kentälle mätsäröimään. Ei sentään satanut, mutta kyllä oli mutaista. Onneksi kumisaappaat on keksitty. Kumisaappaat eivät tosin pelastaneet kylmältä. Paikan päällä oli sitten Riitta ja Fiilis sekä Petra ja Taika. Hengailtiin sit siellä jäätyneenä. Kivaksi yllätyksekseni Cecilin veljen omistaja tuli tervehtimään. Ensi viikolla sitä sitten näkeekin Arskaa ensimmäisen kerran :)

Isojen pentujen kehä alkoi välittömästi, niitä taisi olla hieman alle 30. Meitä vastassa parikehässä oli rhodesiankoira. Mua vähän ahdisti se, että hukuttaako toi neiti tuomarin pusuihin vai malttaako se olla. Ihmetyksekseni kyllähän se malttoi! Hampaita ei tosin saanut katsoa. Mua vähän ärsyttää toi, että se väistelee noin rajusti. Kovasti me ollaan tota treenattu, eikä se nyt ole hetkeen väistellyt. Pyysin vielä Riittaa tsekkaamaan hampaat kehän jälkeen, eikä Cecil sanonut siihen mitään. Ehkä sitten täytyy vaan ottaa vähän itsevarmemmin ja jotenkin ns ronskimmin, eikä kamalan varoen. Toivottavasti ensi viikon pentunäyttelyssä tuomarilla on vakaa ja varma ote, niin ei pentu pistä hanttiin.


Me saimme sitten sinisen nauhan. Ei mitään palautetta saatu tuomarilta. Sinisten kehässä olikin sitten Cecilin lisäksi kaksi muuta pehkopentua. Tuomari pisti kaikki sinisen saaneet vaan seisomaan, eikä juoksuttanut kertaakaan, siitä hän sitten valitsi neljä. Tuomari pohti pitkään kenet pehkopennuista otti mukaan, yksi soopelilapsonen pääsi sitten! Palautetta ei vieläkään saatu mistään, mikä jätti vähän kylmäksi, Mutta joo, eipä tossa. Cecil käyttäytyi mahtavasti ja esiintyi vallan hyvin :) hyvillä mielin voi sitten ensi viikon Best in Puppy showhun.

Sillä Petra veteli Taikan kanssa PUN1 jäätiin sit Riitan kanssa hengailemaan vielä pidemmäksi aikaa, vaikkei meille menestystä tullut. Petran BIS-pyörähdyksen jälkeen jäimme mätsärialueelle juoksuttamaan koiria. Fiilis ja Cecil veti aikamoista rallia, yhdessä vaiheessa mä muistin taskussa hautuvan tennispallon, mitä sitten viskottiin Riitan kanssa trikkilapsille.


Epätoivoinen pallonriistoyritys.

Epätoivoinen pallonriistoyritys II


Ennen bussipysäkille menemistä nappasimme vielä rakennekuvat. Riitta kilttinä hoiti seisottamisen.


Lisää kuvia täällä. Kiitoksia mielettömästi Riitalle ja Petralle mahtavasta päivästä :)

// Uus otsikkokuva! Kiitoksia rakas Saana :3 Halusin jonkun humoristisen piirrety, missä Sagur on ylväs, William on idiootti itsensä ja Cecil söpöilee. Saana ei olisi voinut paremmin onnistua



Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.