Tänään kävästiin Heidin & Terran kanssa liitelemässä.

Treenit menivät hyvin. Harjoittelimme takakiertoja ja saksalaisia. Saksalainen oli mulle ihan uus juttu, takakiertoa ollaan aikaisemminkin kokeiltu. Heidi näytti mulle hyvää esimerkkiä ja pääsin nopeasti jyvälle. Sagur pääsi vielä nopeemmin jyvälle ja teki radat hienosti!


Tuossa näkyy yksi niistä pienradoista, joita harjoittelimme (epäselvähkö, mutten parempaa saa tehtyä touch padilla). Näkyy aitaa, putkea ja A-estettä. Otettiin jälleen baby-A:lla, koska se on parempi tällä hetkellä. Sitten kun osaa kontaktit nopeasti, hyvin ja oikein, niin voisi lähteä sitten totuttelemaan isompaan.
Sagur kiihdytti putken kohdalla, muilla se ei vielä ole hirveän nopea. Ei tosin haittaa, nyt kun ollaan molemmat vielä niin kankeita agin suhteen, niin on helpompi lähteä ohjaamaan, kun koira ei viiletä salamannopeudella :D Sitten kun lähtee kunnolla rullaamaan, niin nopeuskin varmasti kasvaa.
Heidi näytti kanssa valssaamisen ja musta se vaikutti todella mahtavalta. Pari kertaa kokeilin ilman koiraa. Koiran kanssakin meni hyvin, vaikka taisin vetää itse turhan ison "kierroksen", Sagur älysi heti mitä pitää tehdä. Jossain vaiheessa mokasin ja koira pääsi kiertämään vähän hassusti. Jotenkin jäädyin ja ohjauksen takia sitten koirakin meni sekaisin. Teimme kanssa toisen radan Sagurille, missä sen piti tehdä takakierto, hypätä aita, hypätä toinen aita ja mennä U:ksi muotoiltuun putkeen ja palata minun luokseni (jäin seisomaan putken alkuun itse).

Takakierrot meni hyvin ja sen hypyn jälkeen tein sen saksalaisen, jossa taisinkin jossain vaiheessa mokata. Noh sitten tosiaan sen käännöksen jälkeen himmee hyppy toiselle aidalle ja siitä juoksu putkeen. Itse en putken kohdalla ns "juossut koiran kanssa" vaan jäin putken alkupäähän odottamaan. Tekniikkaa tuli siis kovasti lisää, oli todella kiva oppia uusia juttuja!

Terraakin sain kokeilla ja se oli kivaa. Tehtiin hiukan haastavampi rata, muttei kuitenkaan niin haastava, etten selviytyisi siitä ohjaamisesta. Vauhtia löytyy tytöstä niin julmetusti, sai ihan kunnolla juosta. Mikä oli kyllä jees, sillä itse urheilijana nautin spurttaamisesta (Terran kanssa tuli hiki!). Neitoa on huomattavasti helpompi ohjata, kun liikkeiden ei tarvitse olla niin järjettömän selkeät. Kunhan vaan vähän kättä heilutteli sinne minne halusi, niin se oli jo menossa. Aivan ihana :D
Joskus mekin sitten Sagurin kanssa!

Liitelyn jälkeen otettiin vähän tokoa. Sagurin kanssa otin pari jäävää ja pieniä seuraamispätkiä. Tokoa en viitsinyt kuitenkaan sen enempää treenata, joten sitten mentiin Ässän kanssa sivummalle ja tehtiin jotain mistä Ässä nauttii. Temppuja.
Kumartamista, pyörimistä, jalkojen välistä pujottelua, hyppäämistä käskystä, haukkumista käskystä, kiertää mut ympäri ja ympäri ja ympäri... Pojalla oli järjettömän hauskaa! Mietinki, että pitäis opettaa tolle jotain uusia temppuja, koska sillä nousee nopeesti vire, kun se esim kumartaa, pyörii ynn. Voisi etsiskellä jotain temppukirjoja ja temppujen opetteluohjeita netistä, niin olisi jotain uutta pientäkivaa.

Kiitoksia hurjasti jälleen Heidille mahtavasta seurasta :)!

0 Comments:

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.