Joop, meidän möllirallytokot meni enemmän tai vähemmän penkin alle, mutta ollaanpahan kokemuksia rikkaampi!

Lähdettiin Petran ja Taikan kanssa sit kohti Koirakeidasta. Cecil oli ilmoitettu möllirallyn namiluokkaan, eli siellä sai palkata. Mä olin vähän laskenut sen varaan, että saa mennä nami kädessä tyylillä imuttaen. Tämä ei sittenkään ollut suositeltavaa, joten mentiin namit taskussa. Oon jotenkin niin sysihuono kaivamaan kesken liikkeen nameja esille, joten mun piti välilllä muistuttaa itseäni et niitä nameja saa käyttää. Wiltsu oli palkattomaan epäviralliseen rallyluokkaan ilmoitettu ja mä vähän ajattelin että menis heittämällä, mutta toisin kävi.

Tämän päivän rata! Tosin tossa piirooksessa on yksi moka. Kyltissä 9 oli eteen ja vasemmalta sivulle, vaikka ratapiirroksessa lukee että koira tulisi oikealta sivulle.

Cecil teki ihan mukavasti, kun ottaa huomioon sen, että tämä oli sen ihkaensimmäinen koiratapahtuma ja ympärillä oli häiriötä haukkuvien koirien lisäksi ihania ihmisiä! Koska en käyttänyt nameja hirvittävästi, mikä kyllä kaduttaa, Cecil muutamaan otteeseen haahuili jonnekin täysin muualle. Sinne oli kans lennellyt ymmärrettävästikin hieman nameja kuten aina jos saa nameja käyttää. Videolla näkyykin kun Cecil käy spiraalikyltin takaa hakemassa jonkun pudonneen raksun.
Likka jaksoi ihan kivasti keskittyä, yksi kyltti oli täysin mahdoton ja sekin oli näin yksinkertainen kuin istu, kierrä koira ympäri. Cessu oli sitä mieltä, ettei hän millään voi hyväksyä sitä, että hän ei näkisi minua koko aikaa. Tämän johdosta se sitten siirteli istumalihaksiaan sitä mukaa kun mä sitä kiersin ympäri. Uusittiin toki, mutta oltais tarvitu varmaan sata uusimiskertaa :D toi on sellainen kompastuskivi. No se sit piti vaan mennä läpi huolimatta siitä että penska pyöri kuin hyrrä.

Videomatskuakin löytyy! n. kohdassa 0:40 huomaa kun Cecil käy jonkun randomin namin tuolta haukkaamassa....

Wiltsun kanssa treenattiin vähän sitä sun tätä ennen meidän vuoro. Jätkä oli ilmoitettu siis epäviralliseen rally-tokon ALO -luokkaan, eli ei saanut palkata. Wiltsu osaa mielettömän hyvin joten mulla oli vähän mielessä se että luokka menee aika heittämällä läpi. No toisin sitten kävi.
En tarkalleen tiedä mitä tapahtui, mutta yhtäkkiä kaikki vaan lopahti. Se oli ehkä 10min ennen meidän vuoroa. Se oli tajuttoman stressaantuneen näköinen, kyseessä ei ollut mikään vireystilan puute vaan joku pelkotila tai jotain en mä edes tiedä. Käyttäytyi kuin hysteerinen kanaemo. Sehän meni sitten aikalailla läpikävelyksi koko rata. Otin yhdessä vaiheessa sitten namit käyttöön, mutta tossa stressitilassa sitä ei kyllä syöminen huvittanut. Yritin sitä tsempata koko radan, muttei se toiminut. Yhdessä vaiheessa kanssa mietin että olikohan sillä kova hätä tai jotain. Wiltsu joskus käyttäytyy mielettömän hermostuneesti jos täytyy päästä ulos, mutten tiedä voisiko se olla oikein siitäkään kun sen olin aamulla vienyt ja vielä kävin pikaisesti ennen ALO luokan alkamista, jolloin kanssa treenattiin hetki ulkona, mikä meni vallan mainiosti.

Cecil sai 62/100p., hylätty noita väärin suoritettuja tehtäviä oli vaan ihan liikaa :D
Williamin kanssa revittiin hylätty sillä otin namit käyttöön vaikka ilmeisesti täysin turhaan, kun ei ne sitä kiinnostanut tossa mielentilassa. Hassua on se, että oltais saatu >70p. jos en olisi ottanut nameja käyttöön eli hyväksytty tulos. Hehs.

5 Comments:

 1. Anonyymi said...
  Voisi omankin otuksen kanssa koittaa rallya "oikean" tokoilun lisäksi, ihan vaihtelun vuoksi. :--) Vaikuttaa ihan kivalta touhulta.
 2. Rebecca said...
  Joo se on kyllä kivaa vaihtelua tokon rinnalle kun saa läpättää koiralle ja muuta :D
 3. Anonyymi said...
  Hei! kun olet mun mielestä hyvä tossa tokossa koirasi kanssa niin saanko pari vinkkiä? :) eka olisi se että kun koira seuraa vierellä niin pitääkö sen olla kosketuksessa jatkuvasti sinuun vai saako koirassa ja ihmisen jalassa olla väliä vai koira kiinni ihmisessä? ja kun vasta harjoitellaan tuota niin katsekontakti pitäisi varmaan olla koko ajan, koirani osaa katsoa silmiini käskystä mutta tossa seuruussa annan aina nakki ja ei kävele lähellä jos ei nenä ole kiinni kädessäni josssa on nakki, eli ei ota katsekontaktia? voiko aluksi harjoitella että koira kiinni siini kädessä jossa herkku vai miten pitäsi harjoitella? kiitos jo etukäteen jos vastaat mun toivottomiin kysymyksiin :D
 4. Rebecca said...
  Ei me kyllä erityisen hyviä tokossa olla, mutta voin mä yrittää jotain vinkkejä antaa :D

  Koira ei tokossa oikeastaan saisi olla sinussa kiinni vaan suositaan sellaista 10cm väliä.

  Ihmiset käyttävät paljon seuraamisen alussa tota imutusta, jolloin vaan syötetään sitä koiraa, jotta koira oppii sen oikean seuraamispaikan ja sitten lähtevät sitä namikättä hiljalleen häivyttämään.

  On monenlaisia tokokirjoja, mitä saa lainattua kirjastoista. Niitä kannattaa lukea (esimerkiksi tie totelevaisuusvalioksi) ja youtubesta löytyy lukuisia videoita missä opetetaan seuraamaan eri tavoilla. Löydät sen teille sopivan jutun ja lähdet sitä sitten "jalostamaan". Netistä löytyy myös paljon ihan step by step -ohjeita, missä neuvotaan aivan alusta pitäen seuraamisen opettelun eri vaiheet.

  Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä.
 5. Anonyymi said...
  kiitos! :) tuo koiran ja ihmisen pieni väli vailaisi jo paljon :) ja ihan kotioloissa kun aiotaan harrastaa tuota nii ei haittaa ainakaan mua jos joten ei niin hyvin osaakkaa :) pitääki katella niitä videoita! :)
Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.