Oon ollut pidemmän aikaa ratajuoksufani. Olen ollut katsomassa SM-kisoja vain kerran ja salaisena haaveena (ei nyt enää niin salaisena) on joskus hankkia englanninvinttikoira. Oon silmä kovana kattonutkin että milloin olisi jotain kivoja juoksutapahtumia Tuomarinkartanossa ja sellainen sitten osui silmään!

Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksella oli tänään mahdollisuus tutustua kyseiseen lajiin ja esittelyn jälkeen kokeilla oman koiran kanssa. Aluksi briiffattiin vähän itse lajista; miten pennusta asti lajiin tutustutaan, mitä koiralta vaaditaan, mitkä ovat toivottavia piirteitä, rata- ja maastojuoksujen ero yms. ja sitten oli juoksuesitys. Jos oikein muistan niin rundia veti pari cirnecoa, farkku, galgo ja whippet. Tämän jälkeen siirryimme hyvään kohtaan, missä on kivasti nurtsia ja suora pätkä, niin voidaan aloitella harjoittelu.

Meillä oli käytössä käsiviehe, se vedettiin koiran lähelle ja sitten käsiviehettä ohjaava kelasi sitä itseensä päin kun annettiin lupa. Siinä sitten viehe ampaisi täysiä kohti kelausrullaa. Matkaa en osaa ollenkaan arvioida, mutta yllättävä pitkä, jos pitäisi jotain sanoa. Ei sillä että se olisi missään mielessä ollut paha asia, päinvastoin!


Viehe jotenkuten pysyy vielä suussa

Aluksi kaikki ottivat kerran ja halukkaat saivat ottaa toisen kerran, lopussa vielä kysyttiin että ketkä haluavat ottaa vielä kolmannen kerran. Me otettiin kolme kertaa, kun tuntui intoa ja puhtia riittävän.
Mä kyllä tiesin, että Cecil lähtee vieheen perään, mutten arvannut sen innostuvan siitä noin paljon.

Kolmannesta pätkästä ei kuitenkaan videota ole, mutta kuvia sitäkin enemmän. Kuvia on tulossa lisää myöhemmin. Kuvista iso kiitos Riitalle!


Pakko sanoa, että hyvin se vetää. Ekalla yrityksellä sen kanssa vähän leikittiin ennen kuin päästettiin perään. Tokalla yrityksellä Cecil kävi moikkaamassa Riittaa, joka otti valokuvia. Aluksi Cecil ei edes huomannut että siellä on joku, mutta onneksi tuli takaisin leikkimään sit kun huutelin sitä luokse.

Iski kyllä sellainen ratajuoksuinto suorastaan! Ehkä me ens vuonna RotuRaceen tai jotain!

3 Comments:

 1. BeaTheShepherd said...
  Ei vitsit! Mäkin haluisin kokeilla Bean kanssa, kivan näköstä ;)
 2. henna said...
  Kivoja kuvia! Itse olen aivan hurahtanut vinttikoiriin, vaikkei mulla niistä olekaan kokemusta, mutta saahan sitä unelmoida. :D Cecilistä tulee vielä yhtä hyvä kuin vinttarit.
 3. Rebecca said...
  Se oli kyllä mielettömän kivaa ;) Harmitti kun en Wiltsua ottanut mukaan, mutta tuskin se olis hirveästi tosta innostunut.

  Henna, lisää kuvia on tulossa joten silmät tarkkana! Mullakaan ei oo vinteistä kokemusta mutta 4v oon haaveillut greystä joten ehkä mä joskus sellaisen uskallan ottaa kun koiratilanne antaa myötä, eli ei mitenkään ajankohtaista :D Ja heh joo, toivottavasti! Eihän se nopeudessa niitä koskaan päihittäisi, mut innokkuudella pääsee pitkälle vääränrotuisten möllikisoissa. Et jos me joskus sinne.
Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.