Ohjatuissa oli Juhan sijasta Jouni Orenius koutsaamassa! En ole ennen Jounin opeissa ollut ja on kyllä pakko päästä uudelleen! Musta on muutenkin kiva olla eri kouluttajien opeissa, kun jokainen näkee eri virheet ja omaa oman tapansa kouluttaa.


Olin suunnitellut aloittavani ihan eri tavalla. Ajattelin mennä kauemmas keskemmälle kakkosen ja ykkösen väliin, mutta Jouni oli todennut aikaisemmalle, että kannattaa vaan asettua samaan linjaan ykkösen kanssa ja olla tekevinään valssia. Tämä toimikin hitosti paremmin ja varmemmin - koira lukitsee ykkösen helposti heti kun nytkähtää vasemmalle, sitten jo kääntyy ympäri ja alkaa pinkomaan kakkosen kautta kolmoselle!

Kolmosella, kuten videolla näkyy, niin mä peruuttelen molemmilla kerroilla. Jouni huomautti tästä, että pitäis vaan heittää se koira sieltä takaa, pitää jalkaterät menosuuntaan, mutta samalla olla hieman kiertyneenä koiraan päin ja vetää se vastakäden kera yli sieltä. Olen liikaa fokusoitunut peruutteluun ja sitä pitäis vähentää keksimällä muuta. Kokeiltiin sitten tota! Yhdessä en vetänyt koiraa tarpeeksi yli ja Cecil kiersi esteen. Muissa sitten jo melkein näytti siltä miltä kai piti. Näistä pätkistä ei ole kuvamatskua.

Aluksi koitin valssata radan joka kohtaan, mutta niistä ei nyt tullut yhtään mitään :D Cecil veti väärille esteille kun Jounin sanoin "kaikki esteet ovat tässä sille tarjolla". Persjättöjä tehtiin sitten urakalla! Videollakin näkyy, että mun linjat eivät ole erityisen puhtaat ja persjätöt ovat aivan liian myöhässä. Jollain ihmeen ilveellä Sössö sieltä tuli kuitenkin niihin ohjauksiin.

Rengaspirulainen taas ongelmana! Maanantaina meni täysin mallikkaasti joka kerta ja on mennyt muuallakin. Orenius selitti sitä samaa mitä mäkin olen miettinyt, että tämän kyseisen renkaan ympärillä on paljon tilaa. Muissa renkaissa on usein jotain remeleitä siinä ympärillä, tossa on ohuet ketjut pystysuoraan eikä muuta. Vaatii vaan näemmä enemmän treeniä, vaikka hurjasti ollaan treenattukin.
Peitettiin sitten reunat siivekkeillä ja otettiin rengas yksin. Cecil hyppäsi renkaan kehikon ja siivekkeen välistä. Kyllä menin vähän hiljaiseksi kun ei uskoisi koiran edes vitsillä punkevan sellaisesta välistä, etenkin kun kokoa Cecililtä kuitenkin löytyy. Sit vaan uusiksi ja meni kivasti! Otettiin hypyn takaa. Sitten putken kautta. Toinen siivekkeistä poistettiin. Ja sitten toinen. Rengas toimi sen jälkeen. Hinkattiin sitä loppuaika. Kyllä on masentavaa kun ei tiedä mitä mieltä tosta pitäisi olla. Ihan törkeästi me ollaan erilaisilla treenattu, mutta ilmeisesti toi on vaan Cecilistä supermälsä.

Oli kyllä hurjan kivat treenit vaikka välillä tuntuikin epätoivoiselta toi liikkuminen. Jouni selitti paljon sitä missä tilanteissa mitäkin ohjauskuviota kannattaa käyttää ja mitä vältellä esim. juuri siksi, ettei koira jatka eteenpäin ei-toivottuun suuntaan. Törkeästi sitä oppi noin lyhyessä ajassa! Cecil teki aivan mahtavasti koko treenin, vaikka keräsikin A:n palautuksista!

2 Comments:

  1. Tuuli said...
    Tosi tärkee kommentti: me tehtiin kans tätä rataa just äsken ohjatuissa, oli aikas hauska.

    Hirveesti ootte kehittyny, mitä nyt on videoita katellu, tässä syksyn talven aikana! Koskas lähette kisailemaan? =)
  2. Rebecca said...
    Tuuli hei kaikki kommentit on tärkeitä :D! Ainakin mulle.

    Kiitoksia ihan älyttömästi! Oon todella hyvilläni siiä, että joku muukin on huomannut kehityksen ja on peräti vielä kiinnostunut siitä. Kisaamaan piti lähteä jo ensi kuussa, mutta kepit on paljon pahemmin kesken kuin kuvittelin, niin pitää lykätä ainakin loppukevääseen. Eiköhän me kesällä kuitenkin viimeistään :)!
Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.