Kipastiin tänään 2x agirata ja 1x hyppyrata JAU:n kisoissa, missä tuomarina oli Reetta Mäkelä. Cecilin ilmoitin aika extemporella viime vklänä juuri ennen ilmon loppumista ja ilmeisesti kannatti! Eihän me tässä ihan hetkeen olla mitään treenattu, mutta luotto koiran osaamiseen oli kova! Ratapiirrokset tulevat ehkä joskus ja video kaikista radoista löytyy postauksen lopusta järjestyksellä D, F, E!

MAXI I D-rata oli ensimmäinen ratamme. Se oli aika semmoinen perus ykkösten rata! Mä olin aivan auttamattoman myöhässä esteellä viisi, mistä syystä toi valssi myöhästyi kuin VR konsanaan ja Cecil kaarsi aivan tarpeettoman pitkän lenkin. Tohonhan olisi voinut tehdä tuhat muuta - paljon fiksumpaa - ratkaisua, mutta noh! Halusin vaihtaa puolta ja mun piti päästä pois koiran tieltä, niin en oikein muutakaan vaihtoehtoa tohon keksinyt. Meidän keinuun olin aivan mielettömän tyytyväinen! Se oli nopea ja puhdas! Ei tullut rumaa lentokeinua eikä se koira raapiutunut sitä ylös tai alas! Hieno Mösilö!
Loppusuora ei mitenkään tyylipuhdas ollut, sillä vauhtiahan ei ollut paljon nimeksikään :----D Treenattiinhan me loppusuoria vähän tossa jokin aika sitten, ettei se enää niin pahasti vilkuile taakse, mutta eipä sillä kyllä mitään erityistä raivoa ole tuonne eteen. Loppusuoria siis pitää alkaa treenaamaan ihan kunnon intohimolla, niin ei hävitä ajalla niin paljoa tulevaisuudessa, kun se ei tällä hetkellä mene raivolla päähän.

Tuloksena MAXI I D-radalta 4. sija LUVA -11,72sek ja etenemä 4,14m/s! Ihanneaikaa en muista, mutta saattoi olla jotain 43s tai vastaavaa. Eli vielä yksi LUVA jää uupumaan luokkanoususta!

MAXI I E-rata oli meidän nopein rata ikinä! Varmaan siis yks nopeimmista radoista koskaan, sillä meidän ratasuoritus kesti n. 7 sekuntia!

Ensinäkin olin aivan sekaisin. Olin kuulevinani pillin vihellyksen, mutta tosiasiassa Mäkelä puhalsi pilliin about siinä kohdassa kun olin antanut koiralle jo lähtöluvan ja se oli hyppäämässä 1. estettä. Noh, kolmas este oli puomi ja Cecil loikkasi aivan siis käsittämättömästä syystä puomin alastulo-lankun puolesta välistä alas (ei siis kontaktipinta ollut lähelläkään) ja oli ampaisemassa putkeen.

Joku juuri tuli videolla eteen eli loikkaa ei videolla nähdä, mutta siis ei sillä ollut aikomustakaan edes pohtia niitä kontakteja, vaikka käskin sitä ottamaan ne. Otin sitten puomin uudelleen. Pointtina oli kyllä ottaa se samasta suunnasta kuin radalla oli tarkoituskin, mutta Mössö tiesi tehneensä typerästi ja kipitti sitten puomin ylös "väärästä" suunnasta. Periaatteessahan se oli mulle ihan sama, kunhan se nyt ottaa sen kontaktin ja niinhän se ottikin. Toki se jäi vinoon 2o2o kun jäi mua katsomaan, mutta eipä siinä! Kuuluttajatkin totesivat että "ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä" ja sehän pitää paikkaansa.

Tuloksena MAXI I E-radalta HYL.


MAXI I F-rata oli hypäri! Sitä oli hieman muutettu minien ja medien jäljiltä, sillä tietyt lähetykset putkeen ovat isolle koiralle todella epäreiluja.

Loppusuoralla oli alunperin pussi, mutta siinä kai oli jonkinlaista häikkää ja siksi se vaihdettiin suoraan putkeen. Olin aivan kauhuissani, sillä vaikka Cecil tekee pussin hienosti, on se silti hieman hidastava ja siksi mä kerkeän pinkomaan :D No nyt se on putkesta hyppy, siitä suoraan putkeen, siitä pituudelle ja vika hyppy. Kirosin aivan mielettömästi, et miten tässä näin pääsi käymään. Kuten edellä todettu, niin loppusuorat eivät ole meidän bravuureja.

Suunnitelma siis uusiksi ja se oli pitkälti semmoinen, että "katso että koira ottaa ekan hypyn U-putken jälkeen ja sitten juokse niin maan perkeleesti".

En uskaltanut neljännelle esteelle tehdä mitään vastakäännöstä tai muutakaan. Mua pelotti että sekoon jotenkin, joten päätin vaan yrittää kääntää tiukasti, antaa koiralle paljon tilaa hakea kepit itse ja mennä sitten tukemaan rinnalle. Muurin jälkeisen putken jälkeen mulla aivot löi ihan selkeästikin tyhjää, enkä edes tiedä miksi! Videollakin näkyykin, miten jähmetyin hetkeksi putken ja hypyn väliin :D Sitten vaan äkkiä persjättö ennen putkea, jotta Cecil ei vahingossakaan mene väärään päähän.

Loppusuora meni juuri suunnitelmien mukaisesti. Katsoin vähän että se ei tule hypystä ohi ja sitten vaan juoksin. Kuuluttajilta tuli piristävästi kommenttia että "sitten rohkeaa ohjaamista loppuun saakka". Eipä oikein muuta voi, kun taidottomat treenaa :D


Tuloksena MAXI I F-radalta 3. sija LUVA

SERT

-11,74sek
ja etenemä oli 4,66m/s! Ihanneaika oli 39 sekuntia.Tuomariltakin tuli kehuja, että oli aika makea pöllie ja Mösilö sai vielä vähän rapsutuksiakin Mäkelältä. Eipä yhtään hassummin menneet nämäkään kisat! Viidellä startilla kakkosiin! Nyt sitten pitäis alkaa treenaamaan ihan kunnolla loppusuoria, tiukempia käännöksiä, erilaisia keppikulmia ja vaikka mitä muuta! Katsoo millon uskaltaa kakkosiin sitten ilmoittaa :)

Iso kiitos Riitalle videoiden ottamisesta ja ratakuvien ottajalle Anja Ahoselle myös suurkiitos!

4 Comments:

 1. Maija said...
  Hienoin pehko ikinä ja hienoimmat radat teiltä ehkä ikinä! Tai en tiiä en oo nähny kovin monia mut mitä oon nähny!
 2. Rebecca said...
  Mösilö ja minä kiitämme! Oli kyl pirun kivan tuntuset radat! Sit viel varmuutta ja kaikkee kivaa lisää niin hyvä tästä tulee!
 3. Milena said...
  Onnea luokkanoususta! :) Mekin muuten Rillan kanssa saatiin tuplanolla ja noustiin kakkosiin juuri Reetta Mäkelän radoilta. :D
 4. Rebecca said...
  Kiitoksia! :D Aika sattuma. Mut Mäkelän radat kyl on kivoja! Koitan just kattoa et jospa me mentäis sit sen kakkosten radoille tulevaisuudessa.
Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.