Tokokoe Forssassa ei vieläkään tuottanut meille ykköstä. Lähdettiin itsevarmana liikkeelle, mutta ilmeisesti koetilanteet on meille molemmille jotenkin vaikea. En itse edes tajunnut sitä että käyttäydyn eri tavalla. Vasta videolta katsoessani huomasin, että olin täysin kalikkana ja sen lisäksi ilmeeni oli ">:----(". Olin mä ihan oikeasti iloinen! Ja iloisuus jatkui vaikka satoikin taivaan täydeltä.


Luoksepäästävyys. Kyl meil oikeesti oli hauskaa!

Cecil oli oikein tekeväinen ja riehakas ennen vuoroamme. Mentiin kehänauhojen sisälle ja vire laski välittömästi. Koira näytti todella hakatulta suorastaan. Se näytti olevan epävarma tekemisestään. Seuraamiset olivat kamalaa ja se harmitti mielettömästi, kun se osaa tehdä todella nättiä ja pitkää seuraamista. Se ei tuntunut edes tajuavan olevansa käskyn alla. Se ei ollut mitään "hei olen sunnuntaikävelyllä" tai "hei haistatan sulle nyt pitkät". Se vaan oli semmosta diipadaapaa. Mun teki niiiiiin mieli keskeyttää koe, mutta päätettiin nyt tehdä loppuun asti.

Ihme kyllä se sitten loppuakohti jotenkin piristyi. En tiedä mistä johtui, mutta onneksi. Kyllähän se edelleen oli niin tavattoman aran näköinen, mutta hieman se piristyi. Kaikki se arkuus tuntui johtuvan siitä, että vaikka koira osaa, niin ei se kuitenkaan osaa. En sitten tiedä että ollaanko me tehty liian vähän kokeenomaisia treenejä, palkattomuustreenejä vai onko se mun oma jäykkyyteni ja tahtomaton mutrunaamaisuuteni mikää saa nuoren collietytön hieman hämilleen.

Vaikka loppupeleissä tuli paremmat pisteet kuin viimeksi, niin eipä se hirveästi lohduttanut, kun kokeen yleisilme oli niin kammottavaa.

Luoksepäästävyys - 10
Paikalla makaaminen - 0, täysin paineissa heti alusta. Pysyi ehkä 15sek ja riensi mun luokse ":<"-ilme naamalla
Seuraaminen kytkettynä - 7, koira näytti siltä ettei tiedä mitä se tekee
Seuraaminen vapaana - 5, koira näytti vielä pahemmin siltä ettei tiedä mitä tekee. Eikä se tiennytkään.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 8, kaksoiskäsky
Luoksetulo - 9, hidas perusasento
Seisominen seuraamisen yhteydessä - 9, hiippaili 1½ asekelta
Estehyppy - 8,5, jäi vinoon ja jälleen kerran ennakoi perusasennon vaikka oon ekan kokeen jälkeen vahvistanut sitä, että kun oon vierellä niin jäädään seisomaan.
Kokonaisvaikutus - 7,5

ALO3, 129,5p.

6 Comments:

 1. Anonyymi said...
  Voi cessu riesu ku ei nauttinut. Olen muutaman kerran oman collieni kanssa menny kokeisiin, koirani ei ole nauttinut pätkääkään ja muutenkin stressaa todella helposti, joten päätin että me tokoillaan vain kotosalla eikä käydä kokeissa. Toivottavasti Cecilin kanssa pääsette tästä yli! :) Meille riittää kotosalla treenaus hyvin :)
 2. Rebecca said...
  Cecil ei stressaa taas oikein mitään, mutta se jotenkin muuttuu heti kehänauhojen sisäpuolella epävarmaksi. Se suoritti kyllä tehtävät, mutta näytti todella kysyvältä ja siksi suoritti ne varoen, kun ei ollut varma. Mutta onhan toi todella nuori koirakin ja ehkei me vaan olla treenattu tarpeeksi palkatta, jolloin cecil ei tiennyt tekevänsä oikein kun palkkaa ei tullut => muuttui epävarmaksi. Ja se on hirveästi mun perään ja tarkka musta ja mun liikkumisesta, että varmasti otti itseensä siitä mun jäätymisestäkin. Mutta kyllä me tästä yli päästään! Voi olla että pidetään virallisista kisoista taukoa vuosia ja sit käydään tahkoamassa. Ennen sitä niin treenataan lisää kisamaisia, annetaan ton kasvaa ja käydään vaikka mölleissä.
 3. Unknown said...
  Äh, harmi :/
  Tiedän tuon tunteen, kun koira osaa, mutta kokeessa sitten jäätyy... Romin bh:ssa kävi viimeks niin :(
  Mitäs jos menisitte kisamaisiin reeneihin tai mölleihin ihan sillä asenteella, että toimit kisamaisesti, mutta ilmotat tuomarille, että palkkaat koiraa tietoisesti välillä? Eli loisit Cecilille fiilistä siitä, ett vaikka on koemaista, palkka voikin tulla koska vaan ja yleensä, ett kokeessakin voi tulla palkka (vaikkei sit virallisissa tuliskaan)?
  En tunne koiraa sen ihmeemmin, mutta jos noin selvä ero on reeni- ja kisviboissa, niin kai sitä koittaa vois?
  Tsemppiä jatkoon! :)
 4. Anonyymi said...
  Aivan :) Ja muuten tosi ihana panta Cessulla!
 5. Jenny said...
  Meillä on nuo pisteet Tuikun kanssa kutakuinkin samoja, se vaan tekee niin superinnolla ja noutajamaisesti sählää, niin puolet virheistä tulee ihan siitä. Paikkamakuu menee aina nollille, koska se lähtee vaeltamaan :D Joten ette ole ainoita, kyllä se siitä :)
 6. Rebecca said...
  Jenni, joo oon nyt miettinytkin et vois käydä mölleissä mut hakee vain ja ainoastaan todella alkeellista ja kisamaista treeniä = palkkaan usein etcetc. Mut et jees! Vois kyl koittaa.

  Ano, kiitoos!

  Jenny, jep! Kyl me vielä!
Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.