Virallinen nimi: Honey Melon Pinas Anthea Kutsumanimi: Cecil
Rotu: pitkäkarvainen collie Rekisterinumero: FI33209/12, KoiraNET
Syntymäaika: 25.04.2012 Sukupuoli: narttu
Väri: tricolour Säkäkorkeus: 55cm
Terveys: A/A, 0/0, CEA-vapaa Kasvattaja: Aila Hartikainen, Honey Melon

Cecilin tuloksiin

Cecil on mielenkiintoinen kokonaisuus. Se on omanarvonsa tunteva, mutta silti käytökseltään niin ikuinen pentu ettei siitä yleensä ole ollut mitään haittaa. Likka on opurtunisti, eli keinoja kaihtamatta hankkii sen mitä haluaa. Cessu onkin ainoa mun koirista joka on koskaan kunnolla varastanut tai tuhonnut mitään.
Energiaa riittää kuin pienessä kylässä. Pikkuisesta asti se on aina painanut menemään itekseen tai koirakavereiden kanssa. Cecil tulee erinomaisesti toimeen kaikkien koirien kanssa rotuun, ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Cecil oli sijoitusnarttu. Likka oli Suomen toistaiseksi ainoasta pina x pitkäkarvainen collie -pentueesta. Lisää siitä täältä. Kyseisessä postauksessa selitän pinoista, siirtoprosesseista ja muutenkin hieman sileäkarvaisten ja pitkäkarvaisten collieiden karvagenetiikasta lyhyesti. Nämä tekijät selittävät sen, miksi Cecilillä on lyhyt ja erilaatuinen turkki sekä on ulkonäöltään muutenkin hieman erilainen.

Cecil on ollut oikein lupaava harrastuskoira, vaikkei minulla aluksi ollutkaan mitään visiota harrastuksista. Jälkeä ollaan pariin otteeseen otettu ja neito vaikuttaa oikein lupaavalta, joten ehkä me sitä sitten jatketaan. Cecil on myös käynyt suojelukoiratesti 10kk ikäisenä ja kokeili myös nuorempana viehejuoksua. Cecil oli ja on edelleen se the koira. Hänen kanssaan olemmekin hirveästi kokeneet kaikkea yhdessä ja myös kokeilleet vähän lajia kuin lajia.
Likan kanssa kävimme myös luonnetestin Cecilin ollessa 2v 2kk tuloksin 140p. laukauskokematon.

Tokoa treenattiin aika kiihkeästikin nuoresta asti ja 1v 3kk ikäisenä ekat kokeet tuloksena ALO3. Suuria haaveita ei tokon osalta ole ja lajia treenataankin hieman harvemmin silloin tällöin. Olemme enemämn keskittyneet rally-tokoon, mutta siinäkään emme ole olleet erityisen aktiivisia. Cecil on tulosta vaille RTK2. Se piti suorittaa vuonna 2020, mutta valitettavasti yllättävä maailmantilanne seisautti kisahaaveet pitkäksi aikaan.

Agility on tempaissut mukanaan! Aloitimme 2013 toukokuussa alkeiskurssin. Takana on muutamia menestyksekkäitä möllejä. Viralliset kävimme starttaamassa Agirodussa heinäkuussa 2014. Ekoista kisoistamme ekalta startilta tuli LUVA. Cecilin kanssa ollaan kahdet agikisat kierrelty ja niistä loput LUVA:t tulivat nopeasti. Cecil siirtyi viidellä startilla kakkosiin eli Cecilillä on MAXI I SERT plakkarissa. Minulla oli kaikesta harrastamisesta ja kisaamisesta pidempi tauko, mutta palattuamme pääsimme testaamaan heti MAXI II luokkaa. Tästä saimme yhden LUVAn.

Paimennusta ollaan käyty myös neljästi kokeilemassa, mutta epävirallista paimennustaipparia ei olla päästy läpi. Olin itse aika hukassa ohjaajana kokemattomuuteni vuoksi ja Cecil taas on koirana sellainen, että tarvitsisi tukea. Harmillisesti minä en osannut häntä tukea Cecilin tarvitsemalla tavalla.

Näyttelykehistä on tullut EH ja mätsäreistä paras tulos PUN-. Cecilin kanssa ei ole ollut halua käydä kehissä.

Cecil viettää tällä hetkellä eläkepäiviä. Hänellä on todettu spondyloosi 2020. Keskitymme nykyisin temppujen oppimiseen ja jumppailuun.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.