Virallinen nimi: Honey Melon Pinas Anthea Kutsumanimi: Cecil, Seisyll, Sössö, Mössö, Mösil, Cessu
Rotu: pitkäkarvainen collie Rekisterinumero: FI33209/12, KoiraNET
Syntymäaika: 25.04.2012 Sukupuoli: narttu
Väri: tricolour Säkäkorkeus: 55cm
Terveys: A/A, 0/0, CEA-vapaa Kasvattaja: Aila Hartikainen, Honey Melon

Cecilin tuloksiin

Cecil on mielenkiintoinen kokonaisuus. Se on omanarvonsa tunteva ja aika dominoiva, mutta silti käytökseltään niin ikuinen pentu ettei siitä yleensä ole ollut mitään haittaa. Likka on opurtunisti, eli keinoja kaihtamatta hankkii sen mitä haluaa. Cessu onkin ainoa mun koirista joka on koskaan kunnolla varastanut tai tuhonnut mitään.
Energiaa riittää kuin pienessä kylässä. Pikkuisesta asti se on aina painanut menemään itekseen tai koirakavereiden kanssa.

Cecil on sijoitusnarttu Williamin kasvattajalta, eli Black Sara'silta. Likka on Suomen toistaiseksi ainoasta pina x pitkäkarvainen collie -pentueesta. Lisää siitä täältä. Kyseisessä postauksessa selitän pinoista, siirtoprosesseista ja muutenkin hieman sileäkarvaisten ja pitkäkarvaisten collieiden karvagenetiikasta lyhyesti. Nämä tekijät selittävät sen, miksi Cecilillä on lyhyt ja erilaatuinen turkki sekä on ulkonäöltään muutenkin hieman erilainen.

Cecil on ollut oikein lupaava harrastuskoira, vaikkei minulla aluksi ollutkaan mitään visiota harrastuksista. Jälkeä ollaan pariin otteeseen otettu ja neito vaikuttaa oikein lupaavalta, joten ehkä me sitä sitten jatketaan. Cecil on myös käynyt suojelukoiratesti 10kk ikäisenä ja tulen viemään huvikseen uudelleen ehkä 2015.
Likan kanssa kävimme myös luonnetestin Cecilin ollessa 2v 2kk tuloksin 140p. laukauskokematon.

Rally-toko ei ole ollut prinsessan laji, mutta yhdissä mölleissä käytiin hakemassa hylätty tulos likan ollessa 6kk vanha. Sen sijaan tokoa ollaan treenailtu paljonkin ja 1v 3kk ikäisenä ekat kokeet tuloksena ALO3. Suuria haaveita ei tokon osalta ole ja lajia treenataankin hieman harvemmin silloin tällöin. Cecilillä on myös toinen ALO3 plakkarissa ja siksi olemmekin pitäneet tokokisoista vuoden taukoa, sillä Cecil ahdistui minun yltiöpäisestä jännittämisestä tokokisoissa, joten niistä ei oikein tullut mitään.

Agility on tempaissut mukanaan! Aloitimme 2013 toukokuussa alkeiskurssin. Takana on muutamia menestyksekkäitä möllejä. Viralliset kävimme starttaamassa Agirodussa heinäkuussa 2014. Ekoista kisoistamme ekalta startilta tuli LUVA. Cecilin kanssa ollaan kahdet agikisat kierrelty ja niistä loput LUVA:t tulivat nopeasti. Cecil siirtyi viidellä startilla kakkosiin eli Cecilillä on MAXI I SERT plakkarissa.

Paimennusta ollaan käyty myös neljästi kokeilemassa, mutta epävirallista paimennustaipparia ei olla päästy läpi. Olen tutustunut paimennukseen syvemmin ja ehkä tulevaisuudessa tulemme treenaamaan sitä ahkerammin ja mikäli koira näyttää vielä silloin lupaavalta, niin esikokeessa saatamme pyörähtää.

Näyttelykehistä on tullut EH ja mätsäreistä paras tulos PUN-. Cecil ei arvatenkaan pahemmin näyttelykehissä pärjää, mutta tulemme tulevaisuudessa käymään ehkä vielä pari kertaa, mikäli ymmärtäväinen tuomari osuu sopivasti kohdalle.

Kaikenlaista puuhataan ja kaikenlaista olemme kokeilleet, mutta päälajina on tällä hetkellä agility.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.