Heka ja Sirre tuli jälleen täällä päin käymään. Mentiin taas lenkille ja hiukan treenaamaan.

Kolme vuotta olen täällä asunut ja joka päivä melkeen käynyt tuossa lähimetsässä lenkillä ja silti mä onnistuin menemään johonkin niin randomi mestaan. Oli oikeesti tosi hämmentynyt olo, kun en oo koskaan siellä päin käynyt, mä oikeesti luulin, että oon ravannut koko metsän kaikki kolkat läpi :D Heka veteli vapaana siellä ihan liekeissä ympäriinsä keppi suussa ja yritti sitä keppiä tyrkyttää Sagurillekin, mutta tämä oli niin syventynyt hajuihin, ettei innostunut kepin repimisestä. Ihan totaalista metsää löytyi ja sinne ehdottomasti sitten riekkumaan uudelleenkin. Ihmisiä ollut missään, niin voisi ihan huoletta päästää ton vapaaksi ilman että joku mummo on valittamassa pyörineen, ettei koiria saa pitää vapaana.

No mut niin, otettiin vähän seisotustreeniä alkuun. Sagurin hännän saan nykyään laskemaan käskystä, naksuttimen avulla opetettu. Meni sinällään yllättävän vähän aikaa. Mahto olla ohikulkijoiden mielestä vähän mielipuolisen näköistä, kun mulla on koiran hihna kädessä, juoksen ympyrää, namit lentää, lasken ravatessa koiran häntää alas ja kliksuttelen samalla. Kuitenkin nyt on häntä kondiksessa, nii ei oo välttämättä niin korkeella se sitten erkkarissa. Ja jos se on lippusalkona ravissa, niin no can do.
Kokeilin kanssa Hekaa seisottaa ja meni ihan jeessisti, kaipas kovasti kyllä takaisin mamman luokse eikä asiaa helpottanut ollenkaan se, että Sagur päättää pitää hemmetinmoista meteliä, kun mä en huomio häntä, kun mulla on nyt sit joku toinen.
Sagur seiso kyl tosi nätisti ja näin, mulla on ihan aidosti ja oikeesti hyvät vibat siitä erkkarista ja mä niiiin toivon, että se tällä kertaa tykkäis meistä yhtä paljon (tai jopa enemmän ;;) kuin viimeksi.

Otettiin kanssa vähän tokoa ja mä harjottelin näitä temppuja ulkona ja kaikki onnaa. Tämän(kään) kertaiseen temppukisaan ei pystytty osallistumaan, kun ei ole vielä oppinut kurre -asennon taitoa, mut yritys aika hyvä. Parissa kohdassa tää innostu karkaamaan kauemmaksi, mut tuli kyl erittäin hyvin takasin. Eikä se oikeastaan muutenkaan musta hirveän kaukana ollut, että jospa siihen on uponnut se, että mä olen kiva henkilö ja mielenkiintionen, et mun kanssa kannattaa hengata.

Mut joka tapauksessa. Otettiin Ässän kanssa tokoa ja rallyä. Hiomista löytyy, mutta onneksi ne saa paremmiksi treenaamalla.
Harjoteltiin tätä spiraalia, koska se tuottaa mulle kaikista eniten vaikeuksia (pää ihan pyörällä).

Myöskin käännöksiä, niin kolmesataa kuuskymppisiä, kuin satakahdeksankymppisiäkin ihan perus oikeelle ja vasemmalle kääntymisten lisäksi. Täyskäännöstä otettiin pariin kertaan, mutta sitä pitäis hioa reilusti, kun koira hieman jätättää.

luoksetulo alkaa paranemaan! Vauhtia löytyy ja pysäyttää hyvin eteen, jää välillä hiukan vinoon ja sivulle kiepsahtaessa liikaa edessä.

liikkeestä maahanmeno seuraaminen oli jeessiä ja maahanmeno nopea. Näytin selkeän käsimerkin ja annoin käskyn. Sitä haihduttetaan sitten hiljakseen.

seuraaminen (kytkettynä ja vapaana) alkaa oikeesti sujumaan! Paikka on löytynyt ainakin mun silmiin hyvin ja kontaktia löytyy. Seuraamispätkiä on pidennetty ja hyvin menee.

Kuvii tosiaan galleriassa.

Ja sitten otettiin pieni paikallamakuu ja säädettiin jotain rallyliikkeitä vielä loppuun. Pitäis jostain joku esteen tapainen väsätä, niin voisi estehyppyä treenata pitkästä aikaa. Nyt kun tuolta kentältä on se pieni este viety pois, niin hyppyä on todella vaikea treenata. Viimeksi sitä kai joskus syksyllä harjoteltiin Ojangossa o.o

Tavotteena olis saada kaikkia hiotuksi ja liikkeestä seisomista pitäisi ruveta treenaamaan.


Me tosiaan ollaan lemmikkimessuilla la ja su rallyesittelynäytöksessä. Saa nähdä millaseks säätämiseks menee. Säpöllä on kylttikartta tullut ja nyt yritän niitä päntätä. Yksi avo kyltti tuottaa mulle hiukan ymmärtämisvaikeuksia, mutta siitä otan sitten selvää pian. Jännittää kyllä ihan hirveesti :D.

Eilen sitten vahvistu meillä kanssa paikka rallytokon jatkokurssille! Tosi kiva päästä pitkästä aikaa rallyä treenaamaan ihan ohjattuun ryhmään.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.