Noniin! Nyt on kyllä tehty hommia olan takaa! Treenejä ollaan paukuteltu niin aksaa kuin rallya. Kaks vklää oltiin agikisoissa ja nyt tänä vkl vietettiin oman seuran rally-kisoissa.

Agilitykilpailu 11.11 oli kyllä rankka! Mua jännitti niin mahdottomasti, että pääsin inhotuksesta, katumukseen ja siitä hieman kyllä ehkä piristyin. Jalat tuntu painavan satatonnia.
Kävelin ekalta agiradalta tokan esteen jälkeen ulos, sillä tuomariharjoittelija totesi "jos jäätte jotain uusimaan, niin menette pois". En tiennyt tämän tarkoittavan vain kontakteja, joten lähdin sitten kentältä ulos kun saatiin kakkoseste toimimaan :D Toka oli hypäri, tuomari oli jo eri. Rata oli mielettömän kiva! Siellä sit kosahti kepit. Menin liian lähelle keppejä ja se rykäsi sitten tokaan väliin. Lähetin uusiksi, niin Cecil pujotteli ehkä pari ja tuli kepeiltä pois huutaen. Yliaikaa tuli myös, sillä odotin siihen asti että koira rauhoittuu. Sit se meni ok ja loppurata tosi kiva! Kolmas startti oli agirata, siellä mä sit mokailin ite kun oltiin yli puolessa välissä :D jotenkin innostuin kun kepit onnistuivat ja kaikki kontaktit oli hienot! Niin sit mulle iski joku sekoilu täysin ja siitä sit hyllytettiinkin.
Tulokset muistaakseni HYL, joku 10 yliajalla tai 15 yliajalla, HYL

Agilitykilpailu 19.11 ei ollut niin rankka mulle henkisesti! Jännitti edelleen, muttei sillä tavalla että olisi jatkuvasti oksettanut. Edelleenkään en kyllä saanut mitään safkaa alas.
Samat virheet toistuivat kuin edellisellä viikolla. Ja ne kepit vaan tuntuu murenevan kokonaan käsiin. Unohdin myös hypärillä radan :---D mutta ironista kyllä siihen se ei edes kaatunut. Edellisistä kisoista jäi hyvä fiilis, näistä ei juurikaan.
Tulokset ei mitään muistikuvaa. 2x15 ainakin ja yhdeltä varmaan hylätty. Yhdeltä radalta myös yliaikaa just ton keppihinkkaamisen takia.

Onneksi oli sitten treenit heti tiistaina! Siellä treenailtiin serpentiiniä ja niitä keppejä. Hinkattiin niitä niin mahdottomasti. Kyllä se nyt osas tulla kovastakin vauhdista oikeaan väliin, mutta jättää sit vikan välin pujottelematta. Olen aina palkannut koiraa eteen, mutta koitettiin nyt palkata viistosti. Se auttoi! Olen myös ajatellut ostavani kevääksi namiautomaatin, varmasti helpottaa jatkoa myöskin.

Torstaina käytiin kenraalitreenaamassa rallytokoa. Takapään käyttö on hieman hankalaa Cecilille edelleen, mutta paranee koko ajan. Moiran keskittymiskyky on kasvanut hurrrrrjasti viime aikoina! Kyllä saa tytöstä olla ylpeä :)

Rally-tokokilpailut 26.11 on vuoden vika meillä! Cecil starttasi AVO:ssa ensimmäistä kertaa. Moira starttasi tuttuun tapaan ALO:ssa. Mulla ei oikein ollut kummallekaan mitään ihmeellisiä tavoitteita. Ainoa tavoite oli Myyriksen kanssa se, että se olisi paremmin messissä ja Cecilin kanssa se, että pyörähdys ja "istu, seiso, kierrä koira" onnistuisi.
Cecil oli varsin reipas! Tuli kuitenkin hölmöjä virheitä, kuten kun koiran piti tulla eteen niin se oli aivan kamalan vinossa. En vaan uskaltanut oikein lähteä uusimaan, kun Cecil tekee myös paljon sitä, että kun pyydän sen eteen, se liukuu suoraan oikealta sivulle. "Istu, täyskäännös vasempaan, istu" on ollut meillä superhaasteellinen! Teinkin siitä siksi vähän lavean. Cecil kyllä osaa tuon, mutta vain niin että pitää takapuolensa maassa ja siitä kääntyy jotenkin suoraan :D Rallyssa se pitäisi kuitenkin toimia niin, että se pehva nousisi sieltä maasta ylöskin. Mutta ne seisomisesta kiertää koiraa ympäri ja pyörähdys toimi superisti! Oon tosi onnellinen :) Cecil osaa siis pyöriä vain vastapäivään ja sille on ollut jotenkin kamalan hankala seurata apukättä ja pelkällä käskyllä heittää vastapäivään, kun pitäisi pyörähtää myötäpäivään. Seisomisessa otti ehkä yhdellä tassulla askeleen johonkin suuntaan - muuten oli hievahtamatta. Isoimmat miinukset laveista käännöksistä. Näihin panostamme.
TULOS AVO HYV -- 77p. Tuomarina Kirsi Petäjä. Petäjän terkut: Pääosin hienoa tekemistä, mutta takapäätä pitäisi treenata lisää. Papereita hakiessani tuli kyllä peukkua ja sanoi että kivannäköistä :)

Moira oli todella kiinnostunut kumirouheesta :D Se kuunteli kyllä ja oli hyvin messissä silloin kun tehtiin jotain, mutta heti vapauduttuaan on naama maassa. Onneksi alokkaan radalla oli paljon kaikkia spiraaleja ja pujotteluja jne, niin koitin vaan luottaa siihen ettei koiralle jää aikaa sähläämiseen. Moira oli hyvin kuulolla, välillä se jäi taas yleisöä tuijottamaan ja unohtui siihen haaveeseen että saisi pussailla kaikkia niitä ihmisiä kentän laidalla. Moiralla on vähän samaa ongelmaa kuin Cecilillä siinä eteen tulossa, se lähti kiertämään mua ympäri. Ohjaan jotenkin eri tavalla kisoissa, kun tätä tapahtuu molempien kanssa ja yleeensä aina kisoissa tai kisamaisissa treeneissä.
Muuten meni ihan kivasti! Edelleen semmoista pientä haahuilua kun pieni likka ei kestä vielä mahdottoman pitkiä aikoja ilman palkkaa. Erityisen ylpeä olin siitä, että Myyris piti pään kylmänä vaikka jotkut koirat rupes tappelemaan kentän laidalla.
TULOS ALO HYV -- 77p. Tuomarina Iiris Harju. Harjun terkut meille: Nättiä ohjausta.
Tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat Mösilin ja Moirathekoiran Musti ja Mirrin Facebookmainoksessa.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.