Jooh. Eilenhän olimme tossa pk erkkarissa. Mentiin Saken kanssa perjantaina Lindalle. Sagur pestiin ja föönattiin ja siitä tuli tosi kivan näkönen. Trimmattiin tassut, mut korviin ei koskettu ku ei ollu oikeita välineitä, nii olis voinu korvista tulla aivan järkyttävät mikäli oltais normisaksilla saksittu.

Aamul sit mentii bussiin ja matka meni ihan kivasti.
Paikalle päästyämme me sit asetuttiin johonkin nurkkaan. Pk collie urokset alkoi aika nopeesti. Tuomari oli aika tiukka, mut sen mä muistinkin, kuitenkin mulla oli hyvä viba, sillä Enlund pitää muistaakseni vähän Ässän tyyppisistä uroksista, eli ei siis rupea valittamaan karvan vähyyttä, kun se ei ole ainut asia mitä se kattoo.

No sit oli meidän vuoro kehään. Mä oikeesti tärisin, kylmyydestä ja jännityksestä.

Kehässä Sagur esiinty tosi hyvin. Ei nojannu taakse, eikä asetellut itteensä pois siitä asennosta mihin oon sen vääntänyt. Ja ravissa häntä pysy alhaalla ja olin ihan älyttömän tyytyväinen.
Sit oli näpräämisosuus. Se vähän varo sitä, kun hampaita näprättiin. Enlund oli erittäin perusteellinen, mikä musta on hyvä, koska suurin osa tuomareista vaan pikasesti kattoo hampaat ja painelee koiraa. Sit se pyys liikuttamaan useempaan otteeseen ja Sagur liikku tosi hyvin.
Sit alko arvostelu. Kuuntelin samalla kun keskityin koiran esittämiseen, S alkoi olemaan vähän levoton, eikä sitä enää namit kiinnostanut, niin oli vaikeempaa pitää se kasassa. Sitten se Enlund tuli vielä katsomaan hampaat ja sitten se huomas jotakin.

Yksi alaetuhammas oli väärässä asennossa ts. hiukan edempänä kuin muut alaetuhampaat. Kysyi mistä se on tullut ja kun mä en tiennyt niin alko pikapalaveri ilmeisesti harjoitusarvostelijoiden kanssa ja lopulta jotain kolme ihmistä oli sitä hammasta katsomassa. Sagur nautti siitä huomiosta, et kaikki haluu näprätä sitä. Mies sanoi, ettei se oo mikää isojuttu et ei voi olla niiiiin tarkkaa. Mä ite olin jo siinä vaiheessa vähän hämilläni. Sit Enlund tuli mun luokse ja sanoi, että koska hammas on väärässä asennossa, niin se valitettavasti johtaa hylkyyn.

Katoin sellasella "mitä helvettiä" -ilmeellä. Tuntu niin ontolta. Et siihen kaikki kaatu, yks vaivainen alaetuhammas on muutaman millin edempänä kuin muut ja sen takia se hylätään. Sit se meni takas istumaan ja arvostelu jatkui.

Hyvä etten ruvennut itkemään kehässä :D. Kai mä olen vielä niin lapsekas, etten osaa oikeen hallita mun tunteita. Varmasti ihan punainen olin, muttei kyyneleitä vielä tullut. Pitelin vielä koiraa siinä edessä, vaikka kaikkihan oli käytännössä jo ohi.

Kaikki se vaiva, se treeni, se raha ja kaikki turhaan. Ja sit jos aivan rehellisiä ollaan, niin osasyy miksi, suuren pettymyksen lisäksi, mua alkoi itkettämään oli se, et mietin miten kauheelta toi näyttää koiranetissä. Kun eihän ne KoiraNetissä selitä mitään arvosteluita ja pehkoissa on niin paljon luonnehäiriöisiä hyllytetty, että Sagur saatetaan leimata samanlaiseksi

Sit mua kans hiukan ihmetyttää se, et ollaan samalta tuomarilta saatu aikaisemmin EH1, eli ilmeisesti silloin ei kiinnittänyt niin paljoo huomiota. Mitä joitain kuvia myöhemmin katsoin, niin sillä ei ole se hammas vielä niissä lähtenyt liikkumaan.

Mut vitsi mä tykkäsin siitä tuomarista. Saatiin ihan himopitkä arvostelu (voi johtuu siitä et saatiin hyl ja sitä säälitti) ja se oli tosi ystävällinen ja oikeesti perusteellinen! Ehdottomasti vien Piialle uudestaan jos hammasasia saadaan kuntoon

Arvostelu:
Erittäin hyvän tyyppinen mittasuhteiltaan, oikea keskikokoinen uros. Kaunis kiilamainen pää. Erinomainen litteä kallo-osa. Hyvät silmät ja kaunis ilme. Harmittavasti purennassa alaetuhammas on väärässä asennossa ja koira saa sen takia hylätyn arvosanan. Kaunis ylälinja, hieman kapea runko, tasapainoiset kulmaukset, tehokkaat liikkeet ja hyvinkannettu häntä. Hyvä karvanlaatu. Reipas luonne.

HYL
Lisää kuvia kuvagalleriassa ja sivuilla.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.