Mösöttimen villapaita on nyt myös saatu valmiiksi! Otin oppia vatsakappaleen kanssa ja Cecilille tein huomattavasti lyhyemmän kauluksen. Senkin tosin saa kaksinkerroin, mutta ei ole niin muhkea kuin Moiralla.


On toiminut kyllä hyvin kun oon pikaisesti kokeillut ulkona ja sisällä. Tarttis vaan ne kovat pakkaset ja lumikelit tänne Etelä-Suomeenkin tän loskapaskan sijasta, niin pääsis testaamaan kunnolla! Plus olishan se valkoinen joulu aina kivempi kuin tämmöinen harmaa.

Toissaviikon agi

Olin molempien koirien voimin Agility Akatemialla treeneissä. Moiran kanssa harjoiteltiin lähinnä vain hallissa olemista ja leikkimistä. Tyypillinen "kyllä se kotona leikkii" - tilanne tuli aika nopeasti :D Pitäisi löytää aikaa jostain ja käydä leikkimässä eri paikoissa enemmän. Cecilin kanssa treenit eivät olleet helpot! Rata oli mun hahmotuskyvylle aika haastava ja välillä tulikin blackoutteja :D Onneksi käsi käy nopeasti taskulla niin saa koiralle heitettyä palkan.


Tehtiin pätkää 1-7. Poispäinkäännöksen ajoitus ja saksalainen tuotti pieniä ongelmia ja sitä hinkattiinkin aika pitkään. Kepeille haku menee hienosti. Esteeltä 8 tehtiin sitten eteenpäin puomille asti meni ihan ok, siinä ei sinänsä muuta kuin kovaa eteenpäin. loppuosa 22-25 tuottikin sitten ongelmia muiden edestä :D Jos otin 25 liian voimakkaasti niin Cecil kielsi, ja jos otin vähän hellemmin niin koira oli putkessa. Vastakädellä koira kierähti ennen hyppyä ympäri ja muuten sitä vaan ammuttiin putkeen. Hivuttauduin melkein joka yrityksellä liian lähelle hyppyä, jolloin koira ampaisi jo ihan muualle. Saatiin me se lopulta pelaamaan!


Moiran kanssa höpsöteltiin kaikenlaista ja Riitta osallistui palkkaamiseen, minkä vuoksi pätkiä on hyvin vähän. Lähinnä treenattiin sitä että leikitään ja haetaan lelu esteen läpi. Putkistahan likka tykkäsi ja olen kyllä ylpeä sen keskittymiskyvystä, vaikka viereisillä kentillä muut koirat huusivat. Vedettiin siivekkeiden läpi ja sitten muuria pumpeilla. Kotiläksyksi lisää hallihäiriötä, mikä toteutuu työkiireiden jälkeen viimeistään ShowHaun mätsärissä 30. päivä ja sitten etäpalkan opettamista. Moiran kanssa tehtiin pieniä targettikokeiluja ja niitä tullaan jatkamaan.

Viime tiistain agi

kävin tuuraamassa Riittaa. Juha ei ollut paikalla, vaan hänelläkin oli tuuraaja Senni :D

Rata oli varsin kiva! Treenattiin kepeillä poispäinkäännöstä ja Senni osallistui kivasti koiran palkkaamiseen. Ei olla ihan hirveästi tehty sitä keppien jälkeen tai juurikaan ylipäätään Olin myöhässä käsimerkin kanssa, jolloin Cecil kerkesi monta kertaa kääntymään keppien jälkeen ympäri, sen sijaan että olisin saanut työnnettyä sen putkeen.

Pätkä 9-15 oli seuraava mihin keskityttiin. Päällejuoksusta lähdin vähän myöhässä, niin sit ei enää kerennyt valssiin. Sit kun kerkesin hyvin lähtemään päällejuoksusta enkä jäänyt ihailemaan et "vau sehän meni hienosti takaa!" niin en kerennyt valssilta enää eteenpäin.

Oli aivan huikea fiilis kun sai rytmitettyä kaiken oikein ja sai homman pelaamaan. Tuli ihan mielettömän mahtava fiilis ja kiitos siitä Sennille että jaksoi painaa meitä eteenpäin siinä. Pitäisi itse käytännössä yrittää vaan muistella radat paremmin, niin voin keskittyä enemmän tulevaan enkä mennä niinkään este kerrallaan, vaan suunnitella liikkeet jo useampaa estettä silmälläpitäen. Toivottavasti saataisiin ensi treeneistä taas videota!

Toko on hiljalleen nostanut päätä taas meidänkin laumassa :D Kaukoja oon muutenkin treenannut molempien kanssa, ainoastaan etäisyyttä pitäisi saada lisää. Moiran pyllynpyöritysoperaatio edistyy sen verran, että se osaa jo pienellä avulla liikuttaa takakroppaansa ämpärin päällä molempiin suuntiin. Samaten Moiran kanssa ollaan kaikkea pientä kivaa naksuteltu. Lähinnä ollaan keskitytty kuitenkin vain siihen että kasvettaisiin hyviksi koirakansalaisiksi. Cecilin kanssa pitäisi pikkuhiljaa päästä treenaamaan oikeastaan kapulanpitoa ja kaukoja niin setti olisi valmis.

Moira 4,5kk kuva on myös otettu! Moikku on ilmoitettu jo yhteen pentunäyttelyyn, samaten on yks mätsäri kiikarissa ja toinenkin pentunäyttely erkkarissa helmikuussa :) Sinne myös Cecil tulee ehkä ns. lassieluokkaan (koirille joilla on joku pieni virhe, Mösöttimellä pystyt korvat)

Tukkaa sillä on mukavasti! Näyttää siltä että Cecilin pinatausta ei puske läpi vaan tulee ihan ns. normaali turkki. Jalkavahan se on, mutta omaan silmään hurjan kivan näköinen!Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.