Olimme eilen Cecilin kanssa suojelukoiratestissä. Alkuperäisenä ajatuksena oli, että menisin Cecilin kanssa yöksi Lindalle ja sieltä sitten aamulla ajelisimme Lohjaan, mutta koska kukaan ei ole meillä kotona, niin ei noita poikia voi jättää yksin, sillä kukaan ei olisi niitä viemässä. Niinpä tein niin, että lähdimme Helsingistä Vantaalle 5.58 bussilla keskustaan ja sieltä 6.50 bussilla Vantaalle. Koko automatkan Lohjalle taisin torkkua enemmän tai vähemmän :D

Cessu katsoo minua 5.50 suurilla silmillään että miksi ihmeessä olemme tähän aikaa ulkona.

Kuvia on itse suojelukoiratestistä tulossa myöhemmin. Linda otti videota, joten siitä saamme nauttia:

Heti alkuun Cecil veti jo innoissaan Juha Korrin luokse. Ennen testin alkamista Korri oli sanonut kaikille, että jokainen koira testataan yksilönä, tarjotaan tietyt ärsykkeet ja katsotaan miten se reagoi. Jos koira on nuori sekä mukava, niin puolustuskäyttäytymistä hän ei testaa. Cecil todettiin nuoreksi ja mukavaksi, joten siltä ei puolustuskäyttäytymistä testattu.

Cecilille näytettiin punaista valoa, joten Korri uskoo, ettei saisi Cecilille suojelukokeista tulosta. Cecilin olisi pitänyt mennä leluun vielä ahnaammin. Korri kehui puruotteen syvyyttä, mutta se ei kuitenkaan pitänyt siitä tarpeeksi kovaa kiinni, mikä juuri juontaa tuosta viettitasosta, eli sen olisi pitänyt olla ahneempi. Korri haki yllätyksekseni purutyynyn, Cecil hyppäsi siihen kyllä kiinni, mutta jälleen turhan hellästi, joten purutyyny vietiin takaisin.

Korrin loppusanat mulle ja Cecilille oli, että parempi juutti pitäisi hankkia ja sen teenkin heti kun rahaa taas löytyy. Mulla on tuollainen tyhjä juutti, minkä ostin aikoinaan kun William oli pieni. Se on kuulemma tosi tylsä lelu ja vaikea saada kunnollista otetta. Sitten totesi vielä, että kovasti Cecil kyllä tykkää leluista, eli Ceciliä kannattaa palkata treeneissä leluilla. Sitä ollaankin tehty, mutta kiva saada noin kokeneelta harrastajalta sellainen kommentti!

Oon mielettömän ylpeä Cecilistä, ainoa mikä meni punaiselle on viettitaso, ja sekin vain vähän. Arvostelupaperissa on tosiaan muutama jana ja sinne janalle on sijoiteltu rakseja. Edellä mainitsinkin, että puolustuskäyttäytymistä ei arvosteltu. Toimintakykyä ei arvostella samalla tavalla kuin luonnetestissä.Brimin suorituksen jälkeen menimme sitten takaisin Vantaalle. Käytiin Lindan kanssa kuvailemassa nuorukaisia. Cecilin seurana 6kk vanha hollanninpaimenkoiranarttu Brimi


Cecil 10kk vanha!Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.