Tänään meillä oli ekat möllit!
Aamu alkoi todella huonosti. Meikä nukkui pommiin ja heräsi siihen kun kännykkä soi. Oltiin sovittu Riitan (Nanni&Fiilis) että mentäis samaa matkaa. En todellakaan halunnu myöhästyä, koska se saisi mahdollisesti myös heidät myöhästymään + en ikinä itse löytäisi perille.

Jännitys oli ihan hullu, yritin rauhoittua, jotta se ei tarttuisi koiraan. Otettiin vähän kontaktia ja aivan pienen pieni seuraamispätkä takahuoneessa. Mölli oli sisällä Tiltun koirakoulussa. Lattiat oli peitetty matoissa ja mä niin toivoin, että toi unohtais kokonaan hajut ja keskittyis muhun, ei olla pahemmin päästy treenaamaan sellaisiin paikkoihin, joissa alustana olisi ollut joku muu kuin nurmi/hiekka.
Noora (Aake&Apri) tuli kuvailemaan ja tsemppaamaan. Keskusteltiin siellä takahuoneessa jonkin aikaa. Meidät sit kutsuttiin luoksepäästävyyteen ja paikallamakuuseen. Luoksepäästävyydessä oli koko luokka (9 koiraa) samaan aikaan, paikalla makuu jaettiin kahteen ryhmään. Meidän ryhmä oli jälkimmäinen ja meitä oli siinä 4.

Luoksepäästävyys meni hyvin. Pysyi sivulla, antoi tuomarin koskea ei liikahtanut. Heilautti vähän häntää that's it.
Paikalla makuu ½min tää mua pelotti niin hirveesti. Paikalla makuu meni viimeksi Ojangossa koirankannoksi. Lähti useasti Heidiä moikkaamaan ja pari kertaa Terraakin, vaikka olin lähellä. Annoin käskyn, se meni maahan, mutta nousi takaisin perusasentoon, annoin uuden käskyn meni maahan. Sanoin vielä paikka ja lähdin kävelemään n. 5m päähän (6-7m?). Pysyi hyvin, ei edes aikonut lähteä. Saatiin lupa palata koiran luokse ja sitten se ennakoi. Se tiesi tekevänsä väärin, joten syöksyi takaisin maahan, ja annoin sille sitten käskyn perusasentoon.
Seuraaminen kytkettynä parani ensimmäisen pysähdyksen jälkeen. En tiedä mikä sillä oli, muttei ottanut alussa kontaktia ollenkaan. Mulla alkoi iskemään paniikki, että tästäkö se alamäki alkaa. Käännyttiin vasemmalle ja liike seis. Tiesin, että nyt täytyy saada vire nousemaan tai ei tule yhtään mitään, oli tolla tietenkin vähän paha olokin, kun ripulissa on ollut tämän ja eilisen päivän, mutta silti. Kehuin sitä pirtsakalla äänellä ja se heräs. Sitten alkoi menemään jo paremmin. Käännös oikeaan oli vaikea, koska tilaa oli niin vähän ja se meni todella ahtaaksi. Pelkäsin törmääväni siihen peiliin, siitä tulikin sitten täysikäännös ja liike loppui.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli tosi jees. Koira meni maahan nopeasti ja jäi siihen, eikä ennakoinnut maahanmenoa tai sivulle nousua. Puolikas piste meni turhan voimakkaasta käsiliikkeestä.
Luoksetulo oli jees. Jäi odottamaan nätisti, tuli hyvin eteen ja rivakasti sivulle, mutta se vauhti oli turhan hidas. Yleensä sitä vauhtia riittää, joten se hieman hämmästytti. Puolikas lähti siitä, kun vauhti ei ollut niin nopea kuin olisi voinut olla.
Seisominen seuraamisen yhteydessä jännitti minua hirveästi. Ei olla sitä hirveästi treenattu ja ollaan siinä todella alussa. Seuraaminen meni hyvin ja jäi seisomaan käskyn saatuaan. Mulla on siinä vielä se käden jättö taakse, koska se ei osaa sitä ilman vielä, niin siitä meni puoli pistettä. Ei kuitenkaan haittaa, jos en olisi sitä tehnyt, niin tuskin olisi jäänyt kunnolla. Tähän olen todella tyytyväinen (:
Estehyppy ei mennyt hyvin. Sagur osaa periaatteessa hypätä sen itse, mutta en ollut varma tekeekö se sen, koska ollaan kuitenkin vain kaksi tai kolme kertaa tätä harjoiteltu, eikä ole oikein hanskassa tämä liike. Toinen vaihtoehto oli se, että ohjaaja kävelee vieressä ja käskee koiran hyppäämään. Ajattelin pelata varman päälle, joten otin jälkimmäisen. Este oli todella matala, minulta kysyttiin haluanko korkeammalle ja sanoin että ei. Olisi pitänyt sanoa kyllä. Meni siitä ohi. Nollille se. En kuitenkaan halunnut jättää sitä siihen, joten otettiin se Ässän kanssa uusiksi ja kyllä se sen lopulta hyppäsi.

En tiedä sijaamme. Kokonaisuudessaan tosi kiva ekoiksi mölleiksi ja oli tosi mukavaa. Mulla ei ole aikaisempia kokemuksia minkäänlaisista kisoista, joten tämä oli todella jännittävä kokemus ja eiköhän me mölleihin vielä mennä uudelleen. Olen koirasta ylpeä ja hienosti teki (: treeniä lisää, niin ehkä uskalletaan palkattomaan mölliluokkaan joskus. Tässä möllissä sai palkata namilla ja/tai lelulla liikkeen päätyttyä, ei sen aikana. Vapaana otettiin kaikki muut liikkeet paitsi seuraaminen kytkettynä ja luoksepäästävyys.

Kertoimet olivat erikoiset, eivät noudattaneet sitä normaalia kaavaa, mutta ei ihmekään kun liikkeitä puuttui ja kyseessä oli mölli. Suurin pistemäärä mitä voi saada on 160. Me saimme 128,5/160p, eli ykköstuloksen. Laskettiin nuo kertoimet möllin jälkeen oikeilla kertoimilla ja tulos olisi ollut 160,5/200p. ottakaa huomioon, että vapaana seuruuta ei ollut ja laitoimme sen kohdalle tuossa laskussa saman arvosanan kuin kytkettynä seuruussa.

Tässä pisteet osa-alueittain
Luoksepäästävyys --- 10
Paikalla makaaminen ½ min --- 10
Seuraaminen kytkettynä --- 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä --- 9,5
Luoksetulo - 9,5
Seisominen seuraamisen yhteydessä --- 9.5
Estehyppy --- 0
Kokonaisvaikutus --- 8

128,5/160p 1.tulosCopyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.