Halusin saada ajatuksia vähän muualle, niin käytiin treenaamassa tokoa ja agilityä Jannin kanssa. Paikkis oli jotain aivan katastrofaalista. Likka vaan valui mun luokse. Kävin nappaamassa sen syliin ja laitoin takaisin maahan. Ja sit se tuli sieltä taas. Ja vielä tiesi ettei niin saa tehdä! Katsoi niin "8<<"-ilmeellä kun koira voi vaan katsoa. Kyllä se sen sitten pysyi, mutta kävin välillä palkkaamassa ja asento oli niin kiero että käärmeetkin olis ollut kateellisia.
Jotain pieniä seuraamispätkiä ja sitten estehyppyä. Nyt jäi kivan kauaksikin. Harjoiteltiin me ihan vähän noutoakin HSKH:n omalla (järjettömän syödyllä) kapulalla, jottei se totu vain ja ainoastaan niihin meidän omiin. Enhän mä vielä mitään erikoista siltä vaadi. Kunhan hakee mielettömällä vauhdilla luvan kanssa ja tuo käteen asti niin palkka lentää.

Aksaakin ihan hieman. Otettiin tämmöistä pientä pätkää.

Ihan eka kerta meni aivan mielettömän hyvin! Jäin suoraan putken eteen, jolloin Cecil joutui tulemaan itsenäisesti noi kaksi ekaa estettä, mitkä ovat kyllä aika mielenkiintoisessa kulmassa. Siitä sitten valssilla putkeen ja käännös mun luokse neljänneltä esteeltä.
Sitten se alkoi tökkimään sen ekan loistavan kerran jälkeen. Kulma olikin yhtäkkiä hirveän vaikea. Enkä sitten enää saanut sitä sellaiseen hyvään linjaan odottamaan mun ohjausta. Siirryin sitten kahden hypyn väliin ja ohjasin siitä sitten. Tossakin oli aluksi pieniä ongelmia, mutta sitten se meni. Videomatskuakin löytyy! Tossa vaan huomaa sen, että mä olin niin riemastunut onnistumisesta, että juoksin koiran eteen ja meinasin vetää päin putkea.


Williamin labratulokset tulivat jo. Niiden piti tulla vasta tulevalla viikolla tai sitä seuraavalla, mutten todellakaan valita nopeudesta. Mitä nopeammin tää tilanne saadaan selvitetyksi sen parempi. Eläinlääkärin viestistä olennaisimmat pätkät:

Verinäytteen perusteella Williamilla ei ole haimatulehdusta eikä haiman vajaatoimintaa (haimatulehdus aiheuttaa yleensä äkillisen oksentelutaudin/ kipuilun/ voimattamuuden ja haiman vajaatoiminta olisi voinut puolestaan selittää Williamin laihtumisen). B12-vitamiini on normaali, mutta folaatti on alhainen.
Veren folaattipitoisuus laskee vasta vaikean ja pitkäaikaisen imeytymishäiriön seurauksena. Muutos viittaa ohutsuolen alkuosan sairauteen.
Pelkän verinäytteen perusteella ei voi tehdä kuitenkan yksinään diagnoosia, vaan suosituksena olisikin nyt aiemmin mainitut röntgenkuvat ja vatsaontelon ultraäänitutkimus. Joskus lisätutkimuksena myös suoliston tähystys ja biopsioiden otto suolistosta.--

Epäilynä on tällä hetkellä ikävä kyllä kasvain--

-- Kun tämä oireilu on saatu kuriin, vaihtaisin ruoan hitaasti viikon sisällä toiseen valmisteeseen (esim. jokin allergiaruoka tai runsaammin energiaa sisältävä ruoka). Vitamiinikuuri olisi myös suositeltavaa esim. Aptus Multidog pakkauksen ohjeen mukaan ilman reseptiä apteekista.
Toivottavasti folaatti saataisiin myös nousemaan vitamiinikuurilla (muuta hoitokeinoa ei oikeastaan ole folaatin nostamiseksi). Matolääkekuuri perheen jokaiselle koiralle on myös suositeltavaa esim. Axilur 5 päivää.


Kävimme ostamassa sellaista läskimömmöä että oksat pois. Trikitkin saivat lisää lihaa, mutta Wipelle ostettiin sellaista 70% rasvaa sisältävää lihaa, että jospa paino lähtisi nousuun sitten kun folaatti-arvot ovat kunnossa. Aptus Multidogia myös löytyy. Koin helpommaksi ostaa pillereinä sen, mutta pillerit ovat yllättävän isoja ja 1pilleri/5kg elopaino, niin niitä joutuu popsimaan ihan kunnolla. Onneksi William ei pahemmin kysele, jos se on piilotettu ruokaan.
Axiluria myös tarttui käteen kolme pakettia. Koirat on kyllä tosin madotettu 2-3vk sitten (unohtamatta Spidiä!), mutta kaiken varalta ihan kaikille.
Perjantaina käydään sitten vielä ostamassa jotain erikoisruokaa Williamille. Yritettiin nyt apteekista jotain safkoja katsoa, mutta kaikki ruoat oli lähinnä tähdätty iho-ongelmista kärsiville ja sairaaloisen lihaville koirille. Mun taas pitäis saada koira lihoamaan. Eläinkaupat onneksi aukeavat vklän jälkeen, niin jostain sitten käydään etsimässä jotain todella hyvää pienelle pojalle.

Huomenna lähtee soitto Viikin pieneläinsairaalaan ja varaillaan sitten aikoja ultraan ja röntgeniin.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.