Mahduttiin aika tsäkällä vielä Sahiksen rally-tokokisoihin. Paikalla oli melkein 60 koiraa kisoissa + monia kymmeniä mätsärissä, mikä järkättiin samaan aikaan. ALO:ssa oli reilu 30.

Rata oli oikein kiva! Siellä oli spiraali ja pujottelu :D kaksi kylttiä mitä totisesti pelkään.
Koska rataantutustumisen ja meidän vuoron välissä oli niin pitkä aika, tuntui siltä, etten enää muista rataa. Kyllähän mä seurailin tietenkin muidenkin vuoroa, mut jotenkin kun lähdettiin suorittamaan niin tuli totaalinen blackout ja pieni paniikkikin.

Ekana oli tietty lähtö. Sagur otti yllättävän paljon häiriötä ihan alusta asti, vaikka treenattiin hetken ennen meidän vuoroa ja kaikki oli vielä silloin ihan fine. Sitten tuli kyltti "istu, kierrä koiran ympäri". Jo tokalla kyltillä tuli meidän eka virhe, mutta siitä voin syyttää puhtaasti itseäni :D Sagur istui nätisti ja jäi paikoilleen, mä kiersin koiran ympäri MUTTA mä unohdin pysähtyä kiertämisen jälkeen ja jatkoin matkaa. Tästä tuli ensimmäiset vähennykset -3p. Sit tuli normi käännös oikeaan ja 360 astetta käännös vasempaan. Se on parantunut hurjasti! Sagurin takajalat pysy melkein koko ajan about samassa kohdassa. Sit tuli täyskäännös vasempaan, normi istuminen ja spiraali. Mua jänskätti spiraali ihan älyttömästi, pelottaa aina et tekee jonkun virheen ja kun en kuitenkaan sitä huomais niin menis kymmenen pistettä. Mut hyvinhän se meni! Sagur otti kyl harmillisesti häiriötä kentän vieressä olevista koirista ja katseli sinne tänne. Mutta onneksi rallytokossa vielä ALO -luokassa halutaan että kehutaan ja innostutetaan joten sen mä sit tein.
Spiraalin jälkeen tuli "koira eteen, oikealta sivulle, istu". Sagur osaa tulla sivulta eteen ja edestä molemmille puolille sivulle, mut en vaan voi käsittää minkä ihmeen takia se kisoissa ei enää muista miten tullaan sivulta eteen. Se on itseasiassa jokaisessa meidän rallykisassa kussu ton homman. En mä ainakaan huomaa et ohjaisin sitä eri tavalla. Yritän ohjata sitä eteen (ja tätä ollaan treenattu paljon just tän takia ettei koskaan näytä onnistuvan) ja sit se tulee hienosti. Mut kisoissa ei. Nytkin se veti mun ohi. Rallytokossa saa uusia 2 kertaa jonkun kyltin. Uusimisesta menee -3p. jos en olis uusinut olis mennyt -10p. No Se meinas taas kiertää mut ympäri kun otin uusiksi, mut sit se muisti et "ai niin 8)" ja tuli eteen ja muuten kyltti onnistui ihan kivasti. Koska uusin, siitä meni seuraavat -3p. Sit tuli 270 astetta vasemmalle ja liikkeestä maahan. Sagur osaa liikkeestä maahan, mutta ajattelin varmuuden vuoksi kyykistyä itsekin varmuuden vuoksi, jos se sattuu keksimään taas jotain mukavaa. No tää varmistaminen oli virhe :----D sillä olin tyhmänä ottanut kumartamista ja muita temppuja ennen meidän vuoroa, jotta saisin ton vireen nousemaan. Joten kun laskin käden, S ajatteli et "ahaa! Minä siis kumarran!" Se jäi hetkeks kumartamis asentoon ja sit se laski peräpäänsä. Mä luulin että tästä menis pisteitä muttei mennytkään. Ilmeisesti pisteitä meneekin vain silloin jos koira menee istumisen kautta maahan tai nousee ylös istumisen kautta. Kumartamisen kautta menemisestä ei sanottu mitään joten fine so far. Tuli pujottelu mikä meni reippaasti ja sitten saksalainen täysikäännös. Tämä on siis se täyskäännös mitä me otetaan tokossakin. Voisi siis kuvitella, että tää on ihan helppo nakki. Ilmeisesti ei ollut. En tiedä et oliko se mun kierrä käsky se mikä sai sen epäröimään. Tokossa tietenkin suu pysyy kiinni ja kun käännytään niin koirakin kääntyy. Mut nyt mä sit sanoin sille että kierrä ja se sit vähän vilkuili et häh minne mihin. Otin tämän uusiksi. Tuli -3pv uusimisesta ja sit kokeiltiin. Ei siinä mitään, sehän meni jo hyvin, mutta Sagur ilmeisesti haaveili koiratanssijan urasta, sillä se teki siinä mun vieressä ihan ihmeellisen pyörähdyksen ennen kuin se kiersi mun ympäri. Tästä tuli -10vp. Tuli 270 astetta oikealle. Sitten mentiin juoksua hetken ja sit siirryttiin normaaliin vauhtiin. No sit tuli "koira eteen, peruuttaen 1 askel, 2 askelta, 3 askelta". Jällen kerran tää eteen meno oli ilmeisesti ihan mahdotonta. Oli niin lähellä ettei taas olis menny mun ohi, kyl se sit tuli eteen, joksenkin vinoon mut alossa se ei vielä haittaa. Me tehtiin vähän niin kuin 2 1/3 siinä vikassa. Sinällään onneks, koska se oli ihan hiuskarvan varassa etten olisi kaatanut takana olevaa kylttiä. Se kuitenkin hyväksyttiin ja matka jatkui kohti maalikylttiä.

Lopputuloksena 81/100p. hyväksytty, aika 2:19:6 ja tuomarin terkut "Hyvä suoritus!". Sijoitusta en vielä tiedä. Ihan tyytyväinen olen! Tämä oli meidän kolmas ALO hyv, joten me saimme luokkasiirron avoimeen luokkaan. Siellä ei hirveästi tule uusia kylttejä, paljon enemmän monimutkaisemman näköisiä käännöksiä, koira on jatkuvasti vapaana, estehyppy ja vielä houkutus, missä vedetään kahdeksikkoa ja kahdeksikon molemmilla puolilla on just jotain kivoja leluja tai esim kulho täynnä nakkia/lihapullia/jotain tosi hyvää ja vastustamatonta.
Nyt Sagur on tosiaan epävirallisesti RTK1. Vahvistuu sitten kun laji tulee vihdoin viralliseksi Suomessa. Monessa maassa sehän on ollut jo suht kauan.

Olin kyl jo älyttömän väsynyt, päivä oli ollut hyvin pitkä, mutta ei vielä ohi :D olin tietenkin ottanut bussin väärään suuntaan ja löysin itseni Herttoniemestä. Piti sit haahuilla toiseen suuntaan menevään bussiin ja napata vielä toinen bussi sen jälkeen meille.

Kuvia rallytokokisasta ja muutama kuva mätsäristä täällä.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.