Aamulla lähdettiin Riitan kanssa Nean kyydillä Veikkolaan mätsäriin. Mulla oli mukana vain Sagur, autossa meidän seurana Riitan Fiilis ja Nean Donna, Dusty sekä Iisi. Oli hieman tukalat oltavat välillä, mutta näin ollaan aikaisemminkin suurista tavara- ja koiramääristä selvitty!

Veteraanien ikäraja oli 6 vuotta, joten suurin osa kilpakumppaneista olivat 6-7 vuotiaita. Yksi taisi olla juuri ja juuri 8, eli oikea veteraani kuten Sakkekin. Sagurin ikää kysyttiin ja sen kertoessani tuomari jäi tuijottamaan Sagurin naamaa pidemmäksi aikaa :D En aluksi pahemmin keskittynyt siihen ja luulin tuomarin vaan tutkailevan Sagurin ilmettä, mutta Riitta kertoi tuomarin kurtistaneen kulmiaan epäuskoisesti. Kaipa se sitten yritti etsiä vanhuuden merkkejä.
Hampaat tuomari katsoi kaikilta varoen, eikä sukukalleuksia tutkailtu ollenkaan. Onneksi treeniä noissa Sagur ei ole tarvinnut moniin vuosiin, joten ei haitannut erityisemmin. Tuomari oli kyllä hyvin tarkka koiran kunnosta, joten kroppa tutkittiin milli milliltä painelemalla. Saguria ei tämäkään haitannut, joskin siirteli takajalkojaan välillä. Perusteellinen kopelointi oli kyllä todella hyvää treeniä, kun niin harvat mätsärituomarit jaksavat muutamaa hassua taputusta enempää keskittyä koiraan.

Esiintyminen oli iloista, välillä ehkä jopa turhan iloista kun ei jätkä meinannut malttaa! Nauhakehiä ei ollut, vaan kaikki 6 koiraa arvosteltiin aluksi kokoomakehässä ja sitten yksilöarvosteltiin ja koottiin uudelleen. Sagur osoitettiin ensimmäiseksi pitkän arvostelusession jälkeen, mistä olin tavattoman hyvilläni ja yllättynyt, sillä taakse jäi upeita koiria. Palkinnoksi saatiin ääretön kasa nameja, joku Cesarin viilentävä panta, pokaali, ruusuke ja vapaavalintainen palkinto tavarakorista (tarjolla pantoja ja tossuja, nappasin vihreän nahkapannan). Kuvasta puuttuu vihreä nahkapanta ja pari luuta, kun koirat ovat jo vetäneet ne :D


Ulkona otettiin vielä aivan pikaisesti rakennekuvaa, kun sisäkuvat eivät oikein onnistuneet. Kauheasti ajatusta ja aikaa ei asetteluun jaksettu käyttää. Koiralta se kuitenkin näyttää ja hyvillä mielin vois katsoa tälle vuodelle ehkä pari rotukehääkin!Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.