Joo-o. Olipas jännä käydä Sagurin kanssa eläinlääkärissä ensimmäistä kertaa jossain muussa mielessä kuin rokotuksien vuoksi.

Sagur on hieman alle viikon ajan rapsuttanut itseään normaalia enemmän. En aluksi hoksannut kiinnittää tähän mitään sen suurempaa huomiota. Mutta sitten Sagur aloitti poikkeuksellisen järsimisen, sen huomasi nopeasti. Sagur järsi kuumeisesti eturaajojaansa. Tämä ei ole koskaan hyvä merkki ja aiheuttaa hallaa hyvin nopeasti. Tästä seurasi hirveä vahtiminen, jatkuva kyttääminen ja kieltäminen. En tiennyt mikä sillä oli hätänä, mitään vierasta en tuntenut tai nähnyt. Sagurilla ei ole ollut mitään muita oireita, se ei ole aristanut tassujaan, ei ole vaikuttanut sen kävelyyn tai mihinkään muuhun telmimiseen.

Viimeisimpinä päivinä Sagurin eturaajoissa on tuntunut jotain aivan järkyttävän epämääräistä, jotain mustaa, rakeista, hilseilevää, rupista. Mä leikkasin välittömästi siltä "säärikarvat" pois ja kävin hakemassa apteekista jotain rasvaa, mikä helpottaa koirilla ihon kutinaan ja sen lisäksi haisee, että maistuu niin kamalalta, ettei koira nuolisi/pureskelisi itseään. Tämä auttoi huomattaavsti ja mustuus katosi parissa päivässä.

Saatiin tälle päivälle eläinlääkäri aika. Ajattelin ettei siinä ehkä ole sen kummempia, raajat näyttivät huomattaavasti paremmilta. Iho oli edelleen todella hilseilevä kyllä, mutta mustuus oli poistunut ja iho palautti normaalin värinsä. Se oli nimittäin yhdessä vaiheessa ihmeellisen violetti.

Lääkäri oli hurjan mukava. Teki aluksi perustutkimuksen. Sydän kuulosti normaalilta, imusolmukkeissa ei vikaa, eikä vatsa tuntunut kummalliselta, mitään epänormaalia ei löytynyt. Otti sitten näytteitä ja totesi seuraavaa:

Sagurin ihon omat bakteerit, mitkä siis suojaavat, pitävät haitalliset bakteerit poissa yms. ovat räjähdysmäisessä kasvussa. Täten aiheuttanut tulehdusta eturaajoissa ja järkyttävää hilseilyä. Syytä ei tuohon tiedetä, pitäisi ottaa verikokeita ja näytteitä, että jos takana onkin jokin vajaatoiminta (suoritetaan hieman myöhemmin suosituksesta, eka kokeillaan tälleen oldschool ja jos se ei toimi niin sitten on oikeasti syytä huolestua).
Sagurille määrättiin sitten seuraavaa: reseptishamppoo, millä pestään kolmesti viikossa eturaajat. Sen pitää antaa vaikuttaa 10-15min ennen sen pois pesemistä.
Kerran viikossa hilseshamppoopesu. Tämä koskaa nyt aivan jokaista lemmikkiä mitä talosta löytyy, vaikkei hilsettä tai mitään oireita olisikaan. Ihan vaan varotoimenpiteenä pestään jokainen elikko kerran, Sagur sitten koko "kuurin" ajan joka viikko 1-3 kertaa (tekee varmaan hyvää turkille.... mutta noh ei voi mitään).
Sen lisäksi jokaiselle elikolle täytyy siunata yksi ampullipaketti. Ampulleja on kolme paketissa ja kaikki kolme käytetään yhdelle elukalle. Tämäkin ihan varotoimenpiteenä siltä varalta, että noi innostuneet bakteerit ja hilse leviäis noihin muihinkin. Ampulleja annetaan joka toinen viikko.

Toki sitten koko kämpän hullu imurointi, pölyjen pyyhkiminen joka nurkasta ja koirien nukkumapaikat on pakko pestä perusteellisesti.

Sagurin lääkkeet pääsen hakemaan apteekista huomenna. Tänään saavuttiin eläinlääkäristä niin myöhää kotiin, ettei se ollut enää auki. Samalla pitäisi käydä ostamassa uutta hoitoainetta, koirien hoitoaine loppui juuri ja tota tullaan tarvitsemaan, ettei iho kuivu noista pesuista tyysti.
Sagur on nyt pesty. Kyselin vähän kaikilta tutuilta, jotka opiskelevat eläinlääkäriksi ja parilta kaverilta, jotka opiskelevat biologiaa. Mitä mun kannattais tehdä? Järki sanoo minulle jo heti, että kannattaa vaan leikata turkki pois. Märällä turkilla ei vaan voi liikkua ulkona ja jos joudun pahimmassa tapauksessa sen kolmesti pesemään niin en mä todellakaan voi sitä joka kerta föönata. Sillähän menee turkki sekä iho rikki sellaisesta.
Niinpä kävi näin:


Yhtä komea ukko se on edelleen. Täytyy pukea sille lenkille takki päälle, että tarkenee. Enää ei ole karvoja pelastamassa sitä kylmältä.
Tässä vielä lähikuvaa siitä, miten rankan hilseilevä se turkki oli ennen pesua. Eihän se todellakaan yhdestä pesusta sen kummemmaksi muuttunut, mutta huomattavasti parempi.

Noi kaks muutakin pitäis pestä jossain vaiheessa... ja sitten se Spidi. Kukaan niistä ei hilseile tai ole näkynyt muutakaan epänormaalia, mutta lääkärin määräyksestä ja parempihan se on ottaa varman päälle! Näinä hetkinä sitä tajuaa, että kyllä neljässä lemmikissä on oikeasti suuri homma.

Kivaa on kuitenkin se, että Cecilin tilauspanta tuli tänään! Tilasin pinkin, nahkaisen MLP-pannan, mistä tulee sitten Cecilin tokopanta :) Erottaa paremmin millon tehdään duunia ja milloin sluibaillaan.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.