Meidän suojelukoiratestistä, mikä oli tossa 23.2, voi lukea juttua täältä. Suojelukoiratestin kuvat tosiaan tulivat nyt nettiin! Kyseisen päivän loput kuvat ovat täällä
Kiitoksia mielettömästi kuvaajalle Milja Viljamaalle!

Mun ruotsinkokeen jälkeen Riitta tuli Nannin ja Fiiliksen kans treenaamaan ja lenkille. Tällä kertaa keskityttiin kyllä enemmän siihen lenkkeilyyn kuin treenaamiseen. Mentiin kans jotain ihan uutta reittiä pitkin, hieman kyllä joutui tarpomaan ylämäkiä, mutta onneksi metsässä ei ollut liukasta!
Cecilillä oli joku iha ihme päivä kyllä eikä siksi hirveästi mitään otettu. Luoksari tuntui olevan ihan mahdottomuus likalle, varasti ihan joka kerta. Nyt se meni vähän niin että kun olen kääntynyt ja juuri antamassa käskyä niin likka lähtee hipsuttelemaan mun luokse. Parasta tässä on se, että se tietää tekevänsä väärin koska se tulee niin mielettömän hitaalla ravilla kun taas normaalisti se juoksee luokse kunnon laukalla. Lopulta helpotin niin, etten mennyt niin kauas ja kävin välillä palkkaamassa siitä, että se pitää ne istumalihakset maassa. Mulla oli vahingossa oma kapula jäänyt himaan, mutta lainasin sitten Riitan kapulaa. Cecil haki sen kyllä tosi nätisti vaikka se aluksi katsoikin sitä hieman hämillään, että nyt ei oo tutun mallinen kapula. Jotain positiivista tähän treenisessioon on kuitenkin se, että Cecil toi jälleen heti alusta lähtien käteen asti sen kapulan!
"Ai häh enkö saa tulla vielä?"Kiitos Cecilin treenikuvista, alimmasta kuvasta ja mahtavasta seurasta kuuluu Riitalle! Loput kuvat löytyvät täältä.

6 Comments:

 1. Anonyymi said...
  Kaunis cecil! Osaatkohan antaa vinkkejä miten saisin oman collikkani ottamaan kapulan suuhunsa? Ei mitään meinaa suuhunsa pistää, jos koitankin opettaa jollain lelulla että ottaisi suuhun nin ei ota ja katsoo niin oudosti että "häh". Ja kerran kun sain vähän edes sen ottamaan lelua suuhun niin koski vaan ja jätti siihen eikä pitänyt suussaan ja jos koitin palkata heti ku ees koskee siihen nii seki jäi sitte sille tielle että ei jatkanu pitämistä yhtään. Olisikohan vinkkejä? :s alan olla jo toivoton. Ja tuohan ei edes keppiä halua suuhunsa ottaa ko ei kiinnosta kepit eikä oikeen lelutkaan.
 2. Rebecca said...
  Mä en varmaan ihan tohon osaa sanoa mitään neuvoja :/.
  Mulla on kaikki kolme koiraa leikkineet leluilla ja tuo leluja varsin mielellään. Tämän lisäksi William ja Cecil ovat pennusta asti aina etsineet keppejä lenkiltä ja kantaneet niitä.
  Leikkiikö sun koira? Sähän voisit nimenomaisesti leikin varjolla opettaa sitä kantamaan erilaisia tavaroita ja sit jossain vaiheessa siirtyä siihen kapulaan. Sagur ei ole kapulasta koskaan välittänyt eikä edes leikinvarjolla sitä suostu ottamaan. Olen sit vaan laittanut kapulan sen suuhun ja vaatinut pitoa. Wiltsulle taas en tota tapaa ole viitsinyt tehdä, vaan leikin avulla saanut sen ottamaan kapulan suuhun. Cecilille taas opetin suoraan niin että viskoin kapulaa ympäriinsä ja se hakee sen aivan kuten minkä tahansa muunkin tavaran. Tossa tavassa on toki vaarana se, että koira alkaa pureskelemaan, mutta Cecilin kohdalla näin ei ole onneksi käynyt.
 3. Anonyymi said...
  Joo kyllä tää leikkii että jonku pehmolelunsa suuhun ottaa vetoleikin toivossa.
 4. Rebecca said...
  Sun kannattaa sitten vaikka aloittaa "noudon opettelu" niillä pehmoleluilla. Eli yritä innostaa se leikkimään ja heittele sille leluja. Sit kun se tuo erilaisia leluja niin siirry joihinkin kivoihin ja helppoihin tavaroihin kuten esim talouspaperihylsyihin tai vastaaviin. Hiljaa hyvä tulee. Googlaamalla varmaan löytyy hyviä neuvoja kun en tosiaan mikään noutoekspertti ole enkä tämän enempää uskalla neuvo :D
 5. Janita said...
  Ää hei, vitsi mä haluisin viedä koirani tollaseen testiin. :D Toki ne naurais meidät pihalle, mut silti!
 6. Rebecca said...
  Janita pyhpah naurais _teidät_ pihalle :'D sulla on sentään katu-uskottavampia koiria. Mieti miltä musta tuntu mennä pk collien kans tommoseen kun muilla oli autoissa malikoita. Ja Korrikin painotti tota et toihan on niin epävirallinen ja "leikkimielinen" siinä mielessä et koiran ehdoilla ja pääasia et tulee kiva kokemus! Et suosittelen kyllä lämpimästi
Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.