Virallinen nimi: Black Sara's I Will Follow Kutsumanimi: William, Wiltsu, Wipe(tin)
Rotu: pitkäkarvainen collie Rekisterinumero: FI59585/10, KoiraNET
Syntymäaika: 11.11.2010 Sukupuoli: uros
Väri: blue merle Säkäkorkeus: 56cm
Terveys: A/A, 0/0, lievä CRD Kasvattaja: Maarit Kalke, Black Sara's

Williamin tuloksiin


William on äärimmäisen iloinen ja rakkautta jakava koira. Ehkä yksi avoimimmista koirista mitä tiedän. Kaikki ihmiset ja koirat ovat jeejee. Wiltsun filosofian takia Wipe onkin yleisesti kaikkien lemppari mun laumasta.

William jäi äidilleni 18.10.2013 sillä se on aina ollut enemmän hänen koiransa. Wiltsua tullaan kuitenkin täälläkin näkemään, sillä näen poitsua hyvin usein.

William oli äärimmäisen reipas pikkuisena. Se keskittyi, se kesti toistoja, se ei tuntunut paineistuvan mistään ja otti uudet tilanteet avosylin vastaan. Kiikutin Williamia ties missä metroissa ja halleissa, eikä se koskaan hätkähtänyt mistään.

Williamin ongelmat alkoivat näkymään noin 7kk iässä, kun se aloitti napsimisen ja karkailun. Olemme tehneet mielettömästi töitä tämän kitkemiseksi, mutta koira käy edelleen ahdistuessaan käsiksi ohjaajaan kun kuppi kääntyy nurin.
Wiltsun kanssa edelleen treenataan kaikkea pientä tutuissa ja turvallisissa oloissa. Joissain mätsäripaikoilla yleensä yritän pitkän rauhoittumisajan jälkeen pyytää tekemään jotain, mutta yleensä jätkä on niin sekaisin, ettei se muuta osaa tehdä kuin läähättää kiivaasti tai haukkua. Pyörimme edelleen monissa eri paikoissa, että jospa se tottuisi taas uusiin tilanteisiin ja päästäisiin nauttimaan yhteisestä tekemisestä vaikka muita koiria onkin ympärillä.

Wiltsun kanssa ollaan yhdissä möllitokoissa käyty ja se päättyi farssiin, samaten yhdissä rally-tokomölleissä ollaan oltu, mutta silloin Wiltsu vaan tutisi paikoillaan eikä suostunut tekemään enää mitään rohkaisuista huolimatta. Saa nähdä tulemmeko koskaan pääsemään kisoihin, mutta eiköhän me taas joitain möllejä mennä kokeilemaan kunhan jätkä saa pääkoppaansa hieman kasaan.

William on kaikesta huolimatta äärimmäisen älykäs ja nopeasti oivaltava koira kunhan olosuhteet ovat tutut turvalliset ja vakaat. Seuraavan vuoden tai parin aikana tarkoituksena onkin vain miehen itsevarmuuden nostaminen ja siitä sitten katsotaan mihin tiemme vie.

Wipe on ihan miellyttävän näköinen nuori herra ja siksi sen kanssa tullaan kehäilemään enemmän kuin noiden muiden. Se on kuitenkin juuri hermostuneisuuden vuoksi liikkeissään näyttelypaikalla hyvin hermostunut ja epätasainen. Kehätaukoa tullaan pitämään koko loppuvuosi 2013 ja jatketaan sitten ehkä 2014 kesällä aikaisintaan. William on ollut JH-koirana useampaan otteeseen hyvällä menestyksellä! Mätsäreistä paras tulos on SIN2 ja näyttelyistä ERI1 SA.Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds and Rebecca S. Header picture Saana P. and silhouette Yasmin E.